Choir of Young Believers – This Is For The White In Your Eyes

Bij Denemarken denken de meeste mensen toch eerder aan Legoland dan aan een sprankelende muziekscene. Toch zijn er genoeg bands die daar verandering in proberen te brengen zoals ook Choir of Young Believers met hun album genaamd This Is For The White In Your Eyes. Het brein achter de groep is de 24-jarige Jannis Noya Makrigiannis die zowel zingt, gitaar speelt als ook de teksten schrijft. Vanaf de eerste pianonoten is het al duidelijk wat meneer Makrigiannis voor ons in petto heeft. Langzame en melancholische indierock met veel folk-elementen.

Dat Makrigiannis een mooie stem heeft valt niet te ontkennen en muzikaal is het op dit album dik in orde. Hier en daar weet de band met zijn melancholische composities zelfs ontroerende passages te cre?ren zoals in het nummer ‘These Rituals of Mine’. Productioneel valt er ook niks op aan te merken. Opvallend is dat This is For the White in Your Eyes maar een nummer telt, ‘Action/Reaction’, waarin enigszins het tempo wordt opgevoerd. Deze springt er dan ook in positieve zin uit en is de enige singel die het album heeft voortgebracht.

Wanneer je naar het geheel kijkt ben ik toch van mening dat het album te weinig afwisseling bevat. Het is allemaal degelijk, misschien wel te degelijk, maar heeft niks speciaals. Voeg daaraan toe dat nummers als ‘Claustrophobia’ en ‘Wintertime Love’ eigenlijk gewoon saai zijn.

De band is overduidelijk goed in wat ze doen, maar het album heeft toch niet de kracht om gedurende de complete 45 minuten te kunnen boeien. Fans van bands als Iron & Wine en Grizzly Bear zouden dit echter nog wel een kans moeten geven. Ook denk ik wel dat het live in een intieme setting stukken beter uit de verf zal komen, dus wie weet dat Makrigiannis op Eurosonic nog wat harten kan veroveren.

Score: ★★☆☆☆