Four Tet DJ-set @ Tivoli, de Helling, Utrecht

Door Marco Muhring 23 november 2009 Reacties staat uit voor Four Tet DJ-set @ Tivoli, de Helling, Utrecht

26 januari 2010 komt Four Tet’s nieuwe album There Is Love In You uit. Om zijn fans alvast een beetje te teasen voor deze release doet hij in de periode eind november / begin december een aantal DJ-sets door Europa. In Nederland worden Doornroosje en Tivoli de Helling aangedaan, en Roar E-Zine was voor je aanwezig bij de avond in Utrecht.

Als we aankomen bij Tivoli blijkt resident Nuno Dos Santos net zijn laatste plaat opgelegd te hebben. Door het ontbreken van een timetable, duidelijk-naar-de-artiest-verwijzende-visuals en een aan- of afkondiging is het even gissen wie er na hem het podium bestijgt. Maar zodra de eerste tonen van Moth, een samenwerking tussen Burial en, jawel, Four Tet hoorbaar zijn kan dit eigenlijk niemand anders zijn dan Kieran Hebden (de naam waaronder je Four Tet in het telefoonboek kan vinden). In een eerder stadium was aangekondigd dat zijn optreden live zou zijn, en zo te zien is een gedeelte van het publiek daar niet van op de hoogte.Om eerlijk te zijn valt zijn optreden tegen. Four Tet’s eigen werk is filmische muziek, een muzikaal avontuur op het punt waar hiphop, elektronica, techno en ambient bij elkaar komen, maar als je dit verwacht vanavond kom je van een koude kermis thuis. Hebden draait een relatief saaie 4×4 technoset. Relatief? Ja, het is best een aardige set maar als je zijn solowerk kent valt wat hij vanavond uitvoert hier eigenlijk bij in het niet.Het publiek taait al vrij gauw af en dat Caribou voor Four Tet in de plaats komt heeft dan ook niet iedereen meteen in de gaten. Ook hij staat bekend op zijn experimentele elektronische muziek, waarin naast psychedelica zelfs krautrockritmes terug te vinden zijn. Hij draait de avond naar een vroegtijdig einde toe: om 2:15 gaan de lichten aan terwijl van tevoren was gecommuniceerd dat het tot 4:00 zou duren. Het was een aardig avondje techno, maar helaas niet meer dan dat. Als beide DJ’s een liveset hadden gedaan had het nog zoveel beter kunnen zijn.

Je kunt geen reactie achterlaten.