The Heavy @ Merleyn, Nijmegen

Door Twan Scheffers 23 november 2009 Reacties staat uit voor The Heavy @ Merleyn, Nijmegen

The House That Dirt Built is de titel van het nieuwe album van The Heavy, dat anderhalve maand geleden uitkwam. Vandaag is de Nijmeegse kroeg Merleyn het huis van deze Britse heren. Dit is tevens het enige optreden dat ze in Nederland spelen. Misschien is het daarom wel dat de straten van Nijmegen deze zondagavond zo verlaten en stil zijn, terwijl het in de Merleyn maar voller en voller wordt. Terwijl de band nog aan het soundchecken is, lijkt Nijmegen te zijn uitgelopen om The Heavy te aanbidden, want wat een heerlijke plaat hebben ze uitgebracht.

Om 22.00 uur mag men de zaal binnen en een half uur later stapt het eerste bandlid het podium op. Met een zacht, en ietwat spannend gitaarmelodietje, wordt de band ingeleid, om vervolgens te beginnen met een nummer van hun laatste cd ‘Short Change Hero’. De band heeft de aandacht van het publiek weten te trekken, en gaat vervolgens over met het funky nummer ‘Colleen’. Vervolgens komen onder andere ‘Sixteen’, ‘Not That Kind Of Man’ en ‘No Time’ voorbij.

Oude nummers worden afgewisseld met nieuwe, en wat langzamere met snellere.Het enthousiasme van de band wordt overgenomen door het dansende en zwetende publiek. Wat kleine technische mankementjes, de bas stond veel te hard en de zang te zacht, worden al snel rechtgetrokken. Uit volle borst wordt er ‘What You Say?!’ mee geschreeuwd wanneer de zanger ‘I’m a Big Bad Wolf’ speelt. De band, en vooral de stem van zanger Swaby, weet te boeien tot het einde. Er is duidelijk teleurstelling te zien op de gezichten van het publiek wanneer de band zijn laatste nummer aankondigt. Het nummer ‘Oh No! Not You Again’ zorgt voor een heerlijke afsluiter van een vette avond. Snel weer terug naar Nederland, en een paar keer meer optreden.

Je kunt geen reactie achterlaten.