Jack Pe?ate @ Vera, Groningen

Door Gastschrijver 24 november 2009 Reacties staat uit voor Jack Pe?ate @ Vera, Groningen

Jack-PenatelogoDe carrière van Jack Pe?ate is nogal apart te noemen. Zijn debuutalbum werd in 2007 matig ontvangen en ook de singles “Second Minute or Hour”, “Have I Been a Fool” en “Torn on the Platform” werden in Nederland niet echt opgepikt. Toch werd de zanger met zijn aparte accent een graag geziene gast op verschillende festivals. Jack Pe?ate heeft afgelopen zomer niet alleen een nieuwe album uit gebracht, maar ook op verschillende festivals laten zien dat hij weet hoe je een feestje moet bouwen en het was afgelopen vrijdag ook niet anders op het podium van de Vera.

Tijdens het voorprogramma Kid Harpoon is het nog erg onrustig in de zaal , maar toen was daar Jack Pe?ate. Vanaf dat hij het podium betreed heerste er in de hele zaal een feeststemming.

jack penate1

De kleine gezellige zaal van de Vera is perfect voor een act zoals Pe?ate. Het optreden begint een beetje tam met “Spit At Stars”, maar als hij met zijn gekke danspasjes en een dosis energie “Everything is New” van het gelijknamige album speelt komt de zaal helemaal los. Ook de nummers “So Near” en “Have I Been a Fool” doen het erg goed bij het publiek. De samenwerking met Kid Harpoon tijdens het nummer “Give Youself Away” pakt ook verrassend goed uit en brengt ons een mooie swingende versie van het nummer.

jack penate6

In de hele zaal heerst een gezellige sfeer en Jack vind het blijkbaar tijd om een nieuwe nummer op ons uit te proberen. Het nummer “I’ll Be” is weer net een tikje anders dan het nieuwe album, maar het is duidelijk dat Jack een eigen sound heeft gevonden die bij hem past. Ook de nummers van het eerste album “Matinee” doen het goed bij het publiek. Nummers zoals “Torn on the Platform” en de bescheiden hit “Second Minute or Hour” passen perfect tussen de nummers van het nieuwe toch anders klinkende album.

jack penate4

Met af en toe een korte intermezzo voor wat interactie met het publiek maakt Pe?ate ons al duidelijk dat hij het gezellig vind. Tijdens de toegift laat Pe?ate helemaal zien dat hij een echte people person is door een meisje uit het publiek het podium op te sleuren waarna er nog een handjevol mensen het podium bestormen. Dit blijkt een perfecte en gezellige afsluiter van een toch al feestelijke avond.

Mocht je ooit eens de gelegenheid krijgen om Jack Pe?ate live te zien dan is dat zeker aan te bevelen. Laten we hopen dat het niet weer zo lang duurt tot hij de Vera bezoekt.

Setlist:

1. Spit At Stars
2. Everything is New
3. So Near
4. Every Glace
5. Have I Been A Fool
6. Give Yourself Away
7. I’ll Be
8. Torn On The Platform
9. Let’s All Die
10. Pull My Heart Away
11. Second Minute Or Hour
12. Body Down
13. Tonight’s Today

Tekst: Mark Kwark

Je kunt geen reactie achterlaten.