Mondo Generator – Cocaine Rodeo

Door Marcel Kamphuis 25 november 2009 Reacties staat uit voor Mondo Generator – Cocaine Rodeo

Mondo Generator is een project van Nick Oliveri, die vooral bekend is geworden nadat hij uit Queens Of The Stone Age werd gezet. Volgens de geruchten om zijn drugsgebruik, waardoor albumtitel Cocaine Rodeo lekker cynisch is. De band werd in 1997 opgericht en bestond naast bassist/zanger Nick Oliveri, ook uit Josh Homme als gitarist en Brant Bjork als drummer. In tijden van het studio-proces nog goede vrienden van de frontman. De plaat is onlangs opnieuw uitgebracht, dit om nog meer mensen kennis te laten maken met de mix van punk- en stonerrock.

Niet alleen de tien nummers zijn momenteel opnieuw uitgebracht, maar kent ‘Another Tension Head’ en ‘Simple Exploding Man’ als bonustracks. Laatstgenoemde is een alternate version, waarvan ook een extended version op het schijfje is te vinden. Ook is de albumcover wat opgeleukt, volgens de persberichten omdat de eerdere versie was uitverkocht. Vandaar een re-release van de plaat waarmee het allemaal mee begon voor Nick Oliveri.

Naast Cocaine Rodeo zijn er ondertussen twee albums en enkele EPs uitgebracht, waardoor het verleden ver achter de groep lijkt. Momenteel bestaat de band uit Furious IV-frotman Ian Flannon en The Exies-drummer Hoss Wright. Een iets andere bezetting dan op het debuutalbum. Helaas wordt Mondo Generator hierdoor ook gelijk een stuk minder interessant.

Voor een fan van stonerrock is het album ingespeeld door drie grote helden en is Cocaine Rodeo een geweldig album. Helaas presteert de band momenteel stukken minder en is de re-release eigenlijk een beetje sneu.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.