Wende Snijders @ De Oosterpoort, Groningen

Door Lieneke Voerman 25 november 2009 Reacties staat uit voor Wende Snijders @ De Oosterpoort, Groningen

Wende Snijders kennen we van haar cd’s vol Franse chansons. Ook in haar repertoire van de liveshows was deze muziekstijl overheersend. Nu heeft ze het roer compleet omgegooid en is zelf liedjes gaan schrijven. Het resultaat is haar nieuwe cd no. 9 en om deze te promoten geeft Wende nu shows door het hele land.

Iets voor half negen is de zaal al helemaal vol en zowel in de zaal, als op het balkon zijn alle stoelen bezet. Er is alleen nog maar plaats op de vloer achter de stoelen op het balkon, terwijl er voor zover bekend geen melding gemaakt is dat het concert is uitverkocht. Er is blijkbaar goed promotie gemaakt voor deze show, of Wende heeft heel erg veel trouwe fans. In ieder geval zijn er veel mensen in de zaal die klaar zitten voor een avondje muziek a la Edith Piaf.

Wende komt vanavond het podium op in een zwart gewaad, waarin haar rug vaak net zo zichtbaar is als op de cover van haar nieuwe album. Al gauw wordt duidelijk dat dit geen show wordt als voorheen. De zang is ineens in het Engels en gedurende de set komt er een verscheidenheid aan muziekstijlen voorbij. De pittige zangeres neemt ons mee van jazz naar rap en van ballads tot circusmuziek. Het lijkt alsof Snijders haar creativiteit onbegrensd heeft willen benutten en dat ze maar niet kan kiezen welke stijl ze nu eigenlijk het leukste vindt. De set bestaat vrijwel alleen maar uit nummers van het nieuwe album. Deze nieuwe nummers worden wisselend ontvangen. Nummers die eruit springen vanavond zijn vooral de rustigere nummers, zoals ‘Hey’. Verder blijft de zang van Wende ontzettend sterk en indrukwekkend en haar uithalen zorgen meerdere keren voor kippenvel. Gelukkig speelt ze ‘Au Suivant’ nog wel als enig Franstalig nummer, een nummer waarin haar kwaliteiten erg mooi naar voren komen. Maar ook in de nieuwe nummers herken je het felle karakter van de Amsterdamse en deze nummers zijn alles behalve slecht, hoogstens nog wat chaotisch. Ook kan Wende in deze nummers veel verschillende zangstijlen laten horen en laat ze zien hoe veelzijdig ze is.

Wende Snijders weet met haar charmes, gevatte humor en vele energieke dansmoves al een groot deel van het publiek voor zich te winnen. Ook zal ze er wellicht een paar nieuwe fans bij hebben gekregen door deze switch in muziekstijl. Toch lopen er ook enkele teleurgestelde mensen bij het optreden vandaan, die deze ommekeer blijkbaar niet verwacht hadden en vooral betreuren. Hopelijk geven deze mensen Wende een nieuwe kans, want ook haar nieuwe nummers zet ze goed neer.

Je kunt geen reactie achterlaten.