Stompin’ Souls – Silhouettes

Door Jasper Wijker 26 november 2009 Reacties staat uit voor Stompin’ Souls – Silhouettes

De Zweedse indie band Stompin’ Souls zal niet iedereen meteen bekend in de oren klinken. Mij in eerste instantie ook niet, maar nu het me wel bekend in de oren klinkt is het een heerlijk geluid. Silhouettes is een album met tien nummers die ik zou willen vergelijken met een grote naam als Coldplay.

Coldplay kent iedereen wel, tenminste daar ga ik vanuit. Stompin’ Souls bezit een stijl die hier op lijkt, veel elektronische geluiden en rustige zang. Uiteraard moet ik erbij melden dat Coldplay en Stompin’ Souls niet honderd procent aan elkaar gelijk zijn, en dat ze beide hun betere en slechtere kanten hebben. Silhouettes bevat bijvoorbeeld het nummer ‘Let Your Love Shine’ waar een heus meezing refrein in verwerkt zit, dit maakt het nummer tot één van mijn favoriete van het album. Naast ‘Let Your Love Shine’ is ook ‘Two Birds’ een erg sterk nummer op dit album, het vlotte tempo en een catchy refrein maken deze track tot een heerlijk nummer.

Helaas heeft het schijfje ook een keerzijde. Het nummer ‘Not Effected!’ komt niet goed uit de verf en klinkt eigenlijk lichtelijk deprimerend. De stem van zanger Thomas Carlsson klinkt eentonig, en het korte refrein: “It’s never good enough, I’m never good enough, I’m not affected!” Weet helaas de deprimerende toon niet te veranderen.

Stompin’ Souls bezit zoals ik eerder al zei een stijl die iets weg heeft van Coldplay. Echter kent het schijfje een paar mindere nummers zoals ‘Not Effected!’. Daar tegenover staan ook ‘Let Your Love shine’ en ‘Two Birds’ op dit album die het geheel zeker omhoog trekken. Al met al geen perfect album, maar voor liefhebbers van Coldplay-achtige muziek wel een aanrader.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.