Yeasayer – Odd Blood

Door Marcel Kamphuis 26 november 2009 Reacties staat uit voor Yeasayer – Odd Blood

‘Ik schoof het debuutalbum van Yeasayer, waarvan de roem ons van diverse kanten tegemoet was gesneld, dan ook met een flinke dosis scepsis in de speler. En zoals zo vaak is ook in dit geval de plaat niet zo briljant als de hijgerige verhalen willen doen geloven.’ Aldus een recensie door muziekgoeroes OOR. Het tweede schijfje van Yeasayer ligt al een paar maanden op de planken, maar komt op maandag 8 februari pas officieel uit. Hiervoor zijn de verwachtingen nog hoger gespannen.

Niet erg origineel, maar de plaat werd voorafgegaan door een gratis download. Zoals de meeste bands het tegenwoordig doen. En het nummer ‘Ambiling Alp’ is ook gelijk de meest sprankelende track van de plaat. Opvallend is dat de vriendschap met MGMT steeds duidelijker wordt, vooral met dit nummer. Het resultaat is heerlijk zomers, zweverig en elektronisch en op het nieuwe Odd Blood is er veel minder folk te vinden dan op de voorganger.

De psychedelische indie-rockband haalt nog wat oude roots aan met ‘Strange Reunions’ en wellicht bij ‘Love Me Girl’, maar is verder geheel vernieuwd. Hoe dit live uit gaat pakken is vooral de vraag. Dit omdat er erg veel nieuwe geluiden hoorbaar zijn, zo lijkt de muziek op het disco-achtige ‘O.N.E.’ bijna enkel gemaakt met de computer.

Gelukkig is de nieuwe weg die Yeasayer bewandelt zeker geen verkeerde. Het schijfje duurt veertig minuten en verveeld na geen enkele speelbeurt. Ook omdat het drukke nummers als ‘Rome’ bevat en een rustige afsluiter als ‘Grizelda’ heeft. Veelzijdigheid alom.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.