A Wilhelm Scream @ Bibelot, Dordrecht

Door Twan Scheffers 27 november 2009 Reacties staat uit voor A Wilhelm Scream @ Bibelot, Dordrecht

Een avondje onvervalste punkbands in het voorprogramma van een band die punk heerlijk laat samen komen met pakkende hardcore/metalcore. Zo moet de omschrijving van de A Wilhelm Scream-muziekstijl klinken. Vandaag in de Bibelot, op pakjesavond in Roermond. Voor de echte fans is dit natuurlijk duidelijk. Eerst lekker feesten in Dordrecht en met pakjesavond een goed excuus hebben om er tussen uit te piepen naar Roermond.

De Haagse punkband Drunk Tank is hier om sfeer te maken. Met een bovengemiddeld niveau punkrock, met hier en daar een hardcore invloedje, weten de vier mannen muzikaal sowieso te boeien. De show is echter kaal, met weinig interactie, de bandleden staan vooral stil en halen weinig rare fratsen uit op het podium. Enkel de drummer weet de aandacht naar zich toe te trekken met zijn lekkere drumstickmoves tijdens het drummen. Binnenkort, na twee jaar wachten, komt de cd van Drunk Tank ‘ein-de-lijk’ uit. Ik moet zeggen: “Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt.” Missie geslaagd dus?

Hoppa, door naar Rentokill. Zij zijn zo blij hier te staan, en dat ze bij hun vrienden uit Drunk Tank mogen logeren, dat ze een lange set neerzetten. De met blauwgeverfde harige zanger weet ons meer te betrekken bij het geheel, en mede hierdoor, iets meer ambiance de zaal in te blazen. De Oostenrijkers hebben hier en daar ook een wat hardere uitval, en vooral deze momenten weten de show omhoog te halen. Met wat onuitgebrachte nummers krijgen we een lekker voorproefsel voor het nieuwe album.

En daar zijn ze dan, de Amerikanen van A Wilhelm Scream. Tijd om serieus los te gaan. Het gat voor het podium wordt zonder enige twijfel opgevuld, de pit begint en de vuisten gaan de lucht in. Aanvoerder Nuno Pereira houdt zich redelijk op de achtergrond en gunt de rest van de band meer op de voorgrond te treden. De band staat, mede hierdoor, als een huis. Oudjes en nieuwe nummers genoeg. ‘Bulletproof Tiger’, ‘Australias’ en wat later in de set ‘The King Is Dead’ doen het allemaal goed. De duidelijk zichtbare verassende blik op de bandleden hun gezicht zegt genoeg. Zo’n show hadden ze nooit verwacht in Dordrecht. Geslaagde avond voor zowel band als fans.

Binnenkort brengt de band nog een EP uit, hopelijk komen ze dan weer terug, want deze reputatie moeten ze behouden in Nederland. Nu nog even snel een A Wilhelm Scream bierhouder kopen, leuk aandenken.

Je kunt geen reactie achterlaten.