Nick Oliveri – Death Acoustic

Door Marcel Kamphuis 27 november 2009 Reacties staat uit voor Nick Oliveri – Death Acoustic

Muzikant Nick Oliveri is vooral bekend door zijn werk met Queens Of The Stone Age, The Dwarves, Ween-project Moistboyz en Kyuss. Maar ook is hij te horen op Slash & Friends en heeft hij een indrukwekkende biografie als solo-artiest. Niet alleen met zijn band Mondo Generator, maar ook als singer-songwriter maakt hij muziek. Dit ook op Death Acoustic , zijn tweede soloplaat die onlangs uitkwamen.

Verwacht van Oliveri geen rustige singer-songwriter, maar een harde lichtelijke versie van Mondo Generator. Zo komt ook het harde Queens Of The Stone Age-nummer ‘Gonna Leave You’ langs op de het schijfje. Zelfs het openingsnummer is opvallend, dit betreft een cover van de Italiaanse hardcoreband Raw Power getiteld ‘Start A Fight’. Wat door Oliveri zeker niet minder hard gespeeld wordt. Ook een cover van de American rocksinger-songwriter GG Allin wordt gespeeld en ‘Outlaw Scumfuc’ is de afsluiter.

De tien nummers zijn voornamelijk bewerkingen van nummers waar de Amerikaan voor heeft gespeeld. Mede hierdoor en het vreemde Spaanse gitaarwerk van Oliveri, valt de Death Acoustic een beetje tegen. We horen niet zijn muzikale capaciteiten, maar het lijkt meer een opgevoerde act.

Vooral voor de fans is het ongetwijfeld leuk dat de bekende nummers in een ander jasje worden gestoken. En de 38-jarige muzikant heeft zichzelf de nickname Rex Everything aangemeten, maar dat hij niet everything kan, bewijst de plaat. Nick Oliveri is geen Bob Dylan noch Damien Rice en eigenlijk ook helemaal geen goede zanger. Wanneer hij gevoelige liedjes over de liefde gaat zingen met een akoestische gitaar, dan slaat het de plank volledig mis.

Score: ★★½☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.