Four Letter Lie – A New Day

Door Marcel Kamphuis 1 december 2009 Reacties staat uit voor Four Letter Lie – A New Day

Warped Tour, Taste of Chaos, getekend door Victory Records, gitarist/zanger Kevin Skaff die vertrekt naar A Day to Remember, een drummer die de band verlaat voor een rapcarrière en een bassist die verandert in een gitarist. En niet te vergeten twee succesvolle albums en grote tours met A Skylit Drive, Memphis May Fire, A Static Lullaby en Emarosa. Nog nooit van Four Letter Lie gehoord? Dat kan bijna niet.

De band was vroeger wellicht nog de zoveelste in het emcore-dozijn, maar is met hun derde album duidelijk gaan uitblinken. De clean vocals zijn wat op de achtergrond gedrukt en de schorre screams zijn het nieuwe gezicht van de groep geworden. Hierdoor moet je niet gelijk een harde plaat gaan verwachten, want de dertig minuten doen lekker pakkend aan en valt onder het dakje pop-mosh. Denk aan een gezellige mix van al de bovenstaande bands.

Het halfuurtje aan muziek is niet alleen erg snel afgelopen, maar de nummers ook. Vijf nummers klokken nog voor de twee?nhalve minuut. Gelukkig is dit bij Four Letter Lie geen probleem. De elf nummers zijn namelijk lekker vlot opgebouwd, geen instrumentale voorstukken of intro’s, de band valt gelijk met de deur in huis. Zo is single ‘Careless Lover’ geen uitzondering, zanger Brian Nagan doet ook hier geen stap terug. Pas bij ‘My Surrender’ gaat het weer even terug naar vroeger. Dit te danken aan gastzanger Jesse Barrera van My American Heart.

De heren hebben het verlies van Kevin Skaff niet proberen te verdoezelen met een vervanger, maar zijn op een iets andere manier doorgaan. Dit moet even schrikken zijn voor de fans en even wennen voor de band, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.