Dead To Me – African Elephant

Door Niels de Bruijn 4 december 2009 Reacties staat uit voor Dead To Me – African Elephant

Dead To Me timmert inmiddels alweer een paar jaar aan de weg, en heeft in die tijd een redelijke status in de punkrockscene opgebouwd. De Fat Wreck band oogstte veel lof met het debuutalbum Cuban Ballerina en de uitstekende EP Little Brother. De verwachtingen voor het nieuwe album zijn dan ook hoog gespannen. Des te meer omdat Jack Dalrymple – één van de twee frontmannen en bekend van One Man Army – de band (tijdelijk?) heeft verlaten om meer tijd aan zijn vaderschap te kunnen besteden.

African Elephants opent met het reggaenummer ‘X’ en zet de luisteraar daarmee meteen op het verkeerde been. Het nummer heeft namelijk helemaal niets te maken met de stijl die de band op het eerdere werk ten gehore bracht. Gelukkig wordt dit met opvolger ‘Modern Muse’ recht gezet: een onvervalst melodieus punknummer en tevens de beste track van de plaat. Helaas wordt deze lijn niet verder doorgezet. Dead To Me leunt op African Elephants duidelijk zwaar op invloeden van The Clash, maar dit werkt niet in het voordeel van de band. Zeker, het album bevat een aantal heerlijke punkrocknummers, maar de plank wordt toch ook veel te vaak misgeslagen met nummers die te saai, te soft, te amateuristisch of dat allemaal bij elkaar zijn. Met als absolute dieptepunt de afsluiter ‘Blue’.

Dead To Me levert met African Elephants een wisselvallig album af, dat de verwachtingen zeker niet kan waar maken. De goede nummers op de plaat hadden samen een mooie EP kunnen vormen, maar deze sneeuwen nu onder door de vele missers. Productie en artwork zijn overigens prima in orde, maar daarmee red je het natuurlijk niet. Jammer! ROAR E-zine gaat natuurlijk wel kijken hoe tof de band nog live is en wel op 8 december in de 013. Check volgende week de site voor een review van de show met Strike Anywhere.

Score: ★★☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.