Danish Daycare – A Story Of Hurt

Daniel J?nsson vormt in zijn eentje Danish Daycare. Een artiest die electronica, pop en rock maakt als ik de MySpace van Daniel mag geloven. A Story Of Hurt staat met witte letters op de mooie groene cover van zijn album. Benieuwd en nieuwsgierig heb ik hem beluisterd. Om met de deur in huis te vallen: ik ga proberen de recensie positief te houden, maar excuses als het me niet lukt.

Het album van Daniel is weliswaar erg goed in elkaar gezet, zeker met het oog op het feit dat Daniel alleen is. Maar het klinkt eigenlijk nergens naar. Een depressieve stem doet een poging om een tekst over een electronica melodie te zingen. Sterker nog het openingsnummer ‘A Purpose To My Sins’ lijkt een vrij liefdevolle tekst te hebben, die ook zeker op mij aanslaat, alleen de manier waarop Daniel hem zingt klinkt zo deprimerend dat ik me verdrietig begin te voelen.

Echter de manier waarop de melodie in elkaar gezet is lijkt perfect. De snelle melodie?n die een klein beetje weg hebben van bepaalde nummers van Coldplay klinken heerlijk in de oren. Het enige dat het beeld totaal verpest is de stem van Daniel. “There is no one left to cry for…” klinkt door mijn boxen als het tweede nummer van het album begint: ‘Second Day In June’. Ik word er niet vrolijk van.

Daniel J?nsson krijgt mijn lof voor wat hij in zijn eentje neergezet heeft. Al wil ik hem aanraden om de volgende keer iemand in te huren om de zang te doen op zijn nummers, want zoals het nu klinkt worden niet veel mensen vrolijk van zijn muziek. Misschien tijd voor een tv-programma waarin we de nieuwe Daniel J?nsson zoeken? Want het album nu beluisteren lijkt wel A Story Of Hurt…

Score: ★★☆☆☆