Dehydrated Goat – Perversions Of Stablings EP

Door Guido Segers 5 december 2009 Reacties staat uit voor Dehydrated Goat – Perversions Of Stablings EP

Grindcore is een mooi genre. Daar zal 99% van de wereld het niet mee eens zijn, maar toch is het een mooi genre. Het is namelijk een genre waar je zo gek in mag doen als je maar wilt. Dit doen de heren van Dehydrated Goat dan ook het liefst. De band heeft inmiddels gratis een EP uit die je gewoon gratis van het internet mag plukken. De titel van dit plaatje is Perversions of Stablings en geeft al een mooie indruk van het eerste album van deze Letse grinders.

Dehydrated Goat is ongetwijfeld niet de meest originele en creatieve in het genre, maar zeker wel een van de grappigste. De band speelt trage mid-tempo grindcore in de traditie van hun grote helden Cock and Ball Torture en Anal Nosorog. Van de tekst kun je niet veel maken, daar is het dan ook grindcore voor, maar tot inspiratie dient vooral het verval en de waanzin van de wereld om ons heen. Niks mis mee dus!

De opener is getiteld ‘Castration of Krupin’ is de opener van deze promo EP en is echt enorm traag met malle zang. Lekker zompig stoomt de band dan voort in ‘Feathers’ wat wederom absurd klinkt met de cleane zanglijntjes en electronisch klinkende gitaarrifjes. Maar ja, dat krijg je met een band die bizar wil klinken. Inmiddels zijn de heren wel afgestapt van hun geprogrammeerde drums op een echte drummer overigens dus daar kan het niet aan liggen. Drummers zijn in Letland nogal zeldzaam, vertrouwd zanger Reinis “Karkass” me toe per mail. Het volgende nummer klinkt bijna als een modderige crossover tussen grindcore en black metal. Een beetje de uitschieter op deze plaat en ook een van de weinige waar van het carnavaleske ritme word afgestapt. Gelukkig komt dat op ‘Corpse Gutting Competition’ weer goed.

Sommige platen moet je gewoon niet te serieus nemen, wat niet weg neemt dat het gewoon gaaf spul kan zijn. Nu zijn in het betreffende genre zes nummers absoluut te weinig om echt iets over een band te kunnen zeggen. Gelukkig was dit voorproefje gratis van het net te plukken. Eigenlijk is het moeilijk om over een band als deze een oordeel te vellen. Je vind het verschrikkelijk of geweldig. Het is het soort band die live met vreemde uitdossingen iedereen aan het lachen zal krijgen. Dat is waarschijnlijk ook wel de ambitie.

De band werkt op het moment aan een nieuwe plaat die naar de schitterende naam Genocide against the brain cells gaat luisteren. Inmiddels is er ook een videoclip gemaakt, met behulp van het indrukwekkende budget van 10 liter bier en enkele attributen. Dan heb je wel een grindcore versie van Lady Gaga’s ‘Pokerface’. De nieuwe plaat gaat niet alleen in Letland en Rusland uitkomen, maar waarschijnlijk over de hele wereld, aldus de frontman van Dehydrated Goat. Dus, Excrementory Grindfuckers, a challenger appears!

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.