Mr. Oizo @ WATT, Rotterdam

Brak (of strak) sinterklaas vieren blijkt toch niet zo’n groot probleem te zijn voor veel mensen, want er waren 4 december weer een hoop mensen naar de WATT afgereisd voor een gezellige avond met Mr. Oizo. Toen we om half twaalf achteraan aansloten in de rij waren er alweer de nodige gele poppen gespot waaruit af te leiden viel dat Mr. Oizo ook hier een flinke aanhang heeft weten te vergaren.

Toen we om half twaalf de grote zaal binnenliepen was het al redelijk gevuld en waren de twee heren van The Hey Kids DJ’s bezig hun draaikunsten te vertonen. Al snel blijkt echter dat deze twee ‘kids’ toch nog wel de nodige oefening kunnen gebruiken. Het switchen tussen de nummers verliep vaak niet helemaal vloeiend, waarschijnlijk door een gebrek aan ervaring met de pitch. Ook het feit dat er een nummer van Akon nodig was om de zaal in beweging te krijgen deed voor mij nogal afbreuk aan de set.

Klokslag twaalf uur neemt L’Azizzi plaats achter de draaitafel. Na een langzaam en eentonig begin weet de beste man later in zijn set toch hele aardige tunes ten gehore te brengen. Zijn stijl is het beste te omschrijven als boppende frenchhouse. Hij staat dan ook gedurende de hele set lekker op en neer te hoppen achter de draaitafel. Aan het einde van de set komen er nog nummers van onder andere Dusty Kid langs en kan er toch gesproken worden van een geslaagde set.

De volgende Dj die de draaitafel betreedt is Révolt en deze doet dat heel toepasselijk in sinterklaas outfit met aan zijn zijde ook nog twee dansende pietinnen. Naast het feit dat een draaiende sinterklaas er ontzettend komisch uitziet weet de beste man ook een goede en afwisselende set neer te zetten. Op het ene moment heeft het een beetje een Ti?sto gevoel, het volgende moment komen er weer knallers langs van onder andere Boys Noize, Justice en The Bloody Beetroots en heel eventjes weet hij ons zelfs nog lekker te maken met een klein beetje dubstep. Naar mijn idee is het jammer dat hier niet iets meer van werd gedraaid.

Na een ruime set van sinterklaas is het tijd voor de man voor wie iedereen is gekomen, namelijk Quentin Dupieux oftewel Mr. Oizo. Het is ineens een stuk drukker in de zaal en vooral vooraan is het dringen geblazen. En wanneer Mr. Oizo zijn set opent met de nummer ‘Poiriture’ en ‘Positif’ van het nieuwe album is het voorin even niet meer te houden. De rest van de set is een afwisseling van eigen materiaal en andere knallers. Tijdens de set was er op het podium ook het nodige te zien, maar erg blij werd ik er niet van. Zo waren er een aantal dansers die een soort pseudo-experimentele dans aan het uitvoeren waren en was er ook een vrouwelijke MC die af en toe door de nummers heen zat te tetteren zonder werkelijk wat nuttigs toe te voegen. Maar dit mocht de pret niet drukken, zeker niet toen tegen het einde van de set zelfs de inmiddels tien jaar oude klassieker ‘Flat Beat’ nog langs kwam. Leuk was ook dat de eigenwijze Fransman meerdere malen tijdens de set nog een sigaretje heeft opgestoken. Na een ruime anderhalf uur is het tijd voor de volgende DJ en kunnen we spreken van een hele geslaagde set.

Op het moment dat Mr. Oizo weg is, is meteen de helft van het publiek ook weg. Aan Teki Latex en Orgasmic de taak om het resterende publiek te vermaken. Iets wat overigens prima lukt, onder andere door de vergeten zomerhit van 2003 ‘Murder was the Bass’ te draaien. Helaas zijn ook de dansers nog steeds aanwezig en het was er inmiddels niet beter op geworden. Zeker wanneer de ene mannelijke danser de andere mannelijke danser begint te droogneuken en de nodige kledingstukken verdwijnen besluiten we dat het maar tijd is om de lokale shoarmatent op te zoeken.

Al met al was het een geslaagde en gezellige avond. De organisatie van de WATT is uitstekend (op het gebrek aan een tijdschema na) en over de prijs van het kaartje kan ook niet geklaagd worden. Wat mij betreft mag Mr. Oizo weer snel terugkomen.