Junius – The Martrydom Of A Catastrophist

martyrdom_coverSoms heb je zoiets van: ‘hé hoe moet ik deze band defini?ren?’ Junius is zo’n band. Op het eerste moment klinken ze door de gitaren als post-rock. Maar wanneer de drums, bass en vocalen hun plek opeisen in de muziek lijkt het meer de richting van atmosferische rock te gaan. Eigenlijk zit het net op de grens van rock en post-rock.
De vocalen doen denken aan Depeche Mode en Joy Division. Het is het dromerige, atmosferische wat de band apart maakt. De band heeft al twee EP’s en een album uitgebracht. Relatief onbekend tot het ‘grote’ publiek, Junius heeft al een keer een tour gedaan door Europa. Voornamelijk in kleine café’s , onterecht zeg ik.
Op de nieuwe cd The Martrydom Of A Catastrophist weet de band dezelfde koers vast te houden die ze vaarden op het selttitled album uit 2007. Wat vooral gaaf is aan de band is de opbouw, die bij de nummers ?The Antediluvian Fire? en ?Letters From Saint Angelica? heel goed te horen zijn.

Wat ik wel opmerk is dat de nummers niet de kracht hebben om de luisteraar te betoveren om de hele cd lang boeiend te zijn. Iets wat het vorige album wel had

Score: ★★★½☆