The Shiver – A New Horizon

Door Ben van Kempen 6 december 2009 Reacties staat uit voor The Shiver – A New Horizon

Dat de meesten nog niets van The Shiver hebben gehoord, is niet zo vreemd. Dit is namelijk een piepjonge Italiaanse gothic rock/metal band, waarvan het debuut weliswaar wereldwijd is uitgebracht, maar niet veel aandacht heeft gekregen. Nu is er opvolger A New Horizon, maar of dat de band nou veel meer bekendheid zal brengen is de vraag.

Bij het luisteren naar A New Horizon komen namelijk al snel wat problemen om de hoek krijgen. Het geluid van The Shiver is totaal onorigineel. We horen een zwak, voorspelbaar rock geluid met zuivere, maar fantasieloze vrouwelijke zang. Het gros van de twaalf nummers zit wat makkelijk en voorspelbaar in elkaar, waarbij eenvoudige riffs gecombineerd worden met hier en daar wat voorzichtig keyboardgeluid om het geluid van zangeres Faith te ondersteunen.

De beste nummers op A New Horizon zijn misschien wel ‘Empty People Empty Words’, die door een hogere snelheid en wat meer pit toch wat indruk maakt, en de gevoelige semi-ballade ‘Leech And Flowers’, wat beginnend met het subtiele geluid van het keyboard om het hele nummer kalm te blijven en daarbij meer sfeer neer te zetten dan het meeste andere werk. Naast deze twee nummers zijn er hoogstens passages hier en daar om mee vermaakt te worden, zoals het intro van ‘Answers’.

The Shiver is een jonge band die zijn naam waar maakt, want door gebrek aan originaliteit, pit en complexiteit zal het de luisteraar niet meer dan een rilling kosten om de muziek weer uit te zetten. Helaas, zelfs de sporadische semi-grunt helpt niet meer om dit plaatje van de Italianen kracht bij te zetten.

Score: ★½☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.