Trinity’s Blood – Rising Kingdom

Door Norbert Bakker 7 december 2009 Reacties staat uit voor Trinity’s Blood – Rising Kingdom

De voorkant van deze nieuwe MCD van Trinity’s Blood doet met zijn morbide gestalte en het karakteristieke metal-lettertype erg denken aan de voorkant van Whitechapel’s This is Exile en All Shall Perish’s The Price of Existence. Toch maken deze vijf Duitse heren geen deathcore zoals bovenstaande bands, maar zijn ze meer de melodische metal kant opgegaan, zoals bijvoorbeeld At the Gates dat deed. Na het winnen van de ‘Wacken Open Air metal battle 2009’ en daarmee een concert op Wacken Open Air leek er een rooskleurige toekomst voor deze band aan te komen. De vraag is echter of ze dit ook op dit album kunnen overbrengen.

Na de myserieuze opener knalt de band er meteen hard in met het tweede nummer ‘We Will Prevail’. En eigenlijk laat de band het hele album lang deze agressie niet meer los. De vocals wisselen af van hoge naar lage grunts, maar klinken constant erg goed. Ook instrumentaal is het dik op orde, met vooral de twee gitaren die hun werk goed doen. Van de lyrics moet echter niet teveel verwacht worden, maar dit is gelukkig ook niet het belangrijkste element van het album. De focus ligt voornamelijk op de snelheid en toegankelijkheid van het plaatje en dat is prima geslaagd.

Elitaire metalfans moeten wel uitkijken, want deze plaat klinkt voor sommigen wellicht wat te gelikt. Deze geliktheid komt vooral door de uitstekende productie. Het volume van de vocals en de instrumenten is perfect afgesteld en het geheel klinkt zo goed als kraakhelder. Maar niet verwonderlijk ook, want de plaat is geproduceerd door niemand anders dan Alexander Dietz die ook de productie verzorgd bij Heaven Shall Burn.

Met deze plaat laat Trinity’s Blood blijken dat ze niet voor niets de ‘Wacken Open Air metal battle’ hebben gewonnen. Een band die pas sinds 2008 bestaat en nu al zo’n plaat kan neerzetten, betekent naar mijn idee niets anders dan dat we nog veel meer gaan horen van deze Duitsers.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.