Deleted Waveform Gathering – Ghost, She Said

Door Jasper Wijker 11 december 2009 Reacties staat uit voor Deleted Waveform Gathering – Ghost, She Said

Deleted Waveform Gatherings, een hele mondvol. Deze alternative/Punk band heeft de laatste puntjes op de i gezet voor hun album Ghost, She Said. Het schijfje draait op volle toeren in mijn laptop en dat geeft mij de tijd om wat te schrijven over deze band met een erg lange naam. Mijn afspeelprogramma geeft automatisch aan dat dit album een alternatief punkalbum is, maar op sommige punten lijkt het meer op een popalbum. Bijvoorbeeld openingsnummer ‘The Doorway’, in dit nummer wordt gezongen over de klanken van een akoestische gitaar en dit allemaal op een heel rustig tempo. Vrijwel het gehele album bevat trouwens de klanken van een akoestische gitaar. Eén van de nummers zonder akoestische gitaar is het nummer ‘Don’t Wanna Know’ dat daardoor weer meer naar punk neigt.

‘Night Turns To Day’ is een nummer dat echter anders is dan alle andere op het album. Dit nummer is een stuk rustiger en bevat net als ‘The Doorway’ een akoestische gitaar, echter heeft dit nummer een veel langzamer tempo en is de stijl van het nummer een stuk soberder. Het nummer kwam op mij over als een dood doener, net toen het album op gang kwam en ik ervan genoot kwam dit langzame sobere nummer.

Ghost, She Said is geen album om gezellig aan te zetten als je bezoek hebt. Het album is daar te sober voor. In je auto zou het album wel goed thuispassen. Waar je hem na een lange dag op kan zetten en even kunt relaxen. Echter moet je wel een voorliefde voor wat sobere muziek hebben, anders zul je al gauw een andere cd aanzetten.

Voor de kwaliteiten wil ik verwijzen naar de score die ik het album heb gegeven. Op basis van die score en van mijn beschrijving over de stijl van het album zou je dan kunnen beslissen of dit een band is die je gaat kopen of links laat liggen. Zelf zal ik hem nog een aantal maal draaien en voorbij horen komen als mijn laptop op shuffle draait. Al zal dit album niet in mijn lijstje favorieten voor dit jaar terecht komen…

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.