Amia Venera Landscape – Amia Venera Landscape (EP)

Door Michel de Jong 13 december 2009 Reacties staat uit voor Amia Venera Landscape – Amia Venera Landscape (EP)

De combinatie van de atmosferische en melodische kanten van post-rock met zwaardere muziekstromingen zoals metal en sludge is iets wat al een lange tijd geleden naar voren is gekomen met acts als Cult of Luna, ISIS en Neurosis. Nu is een combinatie van post-rock en hardcore dan ook niet zo ver gezocht en kan men dit als natuurlijke evolutie beschouwen. Een van de meest veelbelovende en jonge acts uit deze combinerende hoek is het Italiaanse sextet Amia Venera Landscape.

Amia Venera Landscape is de belichaming van de uitstekend uitgevoerde combinatie van post-rock en hardcore. De uitvoering draagt veel atmosfeer met zich mee, van rustige breaks tot melodische atmosferen die kunnen wisselen van een hoopvol gevoel tot het andere uiterste, het desolate en verloren. De hardcore kant van dit Italiaanse collectief is uitermate technisch opgesteld en is in velen gevallen dan ook niet voor de hand liggend. Het gebruik van grunts en cleane vocals is hierbij een uitermate frisse aanpak, vooral vanuit het standpunt gezien dat de vocals door twee verschillende leden op zich genomen worden, waardoor het een duidelijke plaats in het geheel krijgt.

In 2009 brachten ze deze self-titled EP naar voren die erg goed is ontvangen en waardoor ze al flink naam hebben gemaakt. Eerlijk is eerlijk, de EP telt drie nummers en zonder schaamte kan er gezegd worden dat deze drie nummers meer speeltijd hebben gekregen dan menig full length. De drie nummers vari?ren dan ook dermate dat verveling niet snel toe zal slaan! Met invloeden vanuit hardere sectoren, zoals act als Underoath en Misery Signals, maar ook met zachtere kanten, zoals Sigur Rós en de zachtere kant van Deftones, is Amia Venera Landscape een hoog aangeraden act waar aandacht voor gevraagd mag worden. 2010 kàn zelfs het jaar zijn dat ze Europa aandoen, mèt een full length. De verwachtingen zijn uitermate hoog na een EP van dit kaliber!

Score: ★★★★★

Je kunt geen reactie achterlaten.