Burning Black – MechanicHell

Door Ben van Kempen 14 december 2009 Reacties staat uit voor Burning Black – MechanicHell

Burning Black is klaar met het tweede album. Met goede reviews op zak voor het eerste album, Prisoners Of Steel, hebben de Amerikanen de verwachtingen al een beetje hoog weten te maken. Wat wil je ook, als je als band in zo’n korte tijd ook al hebt getourd met U.D.O, Circle II Circle, Primal Fear en Rage. MechanicHell belooft een staaltje sterke Amerikaanse power metal in huis te hebben, wat betekent dat we hier ook te maken hebben met een lekker krachtig rauw randje.

De elf nummers missen hier en daar misschien wat vari?teit, maar er staan zeker een paar zeer sterke nummers op MechanicHell. Vaak zijn de nummers op hun krachtigst als de vocalen richting het rasperige en krijsige gaan zonder te ver te gaan, zoals bijvoorbeeld op het nummer ‘Our Sentence’ gebeurt, dat na een matig intro zeer vermakelijk is, ook al het gitaarwerk niet echt om ondersteboven van te liggen. Andere nummers missen helaas deze speciale factor, en blijven wat matig, zoals ‘Purgatory Child’ en ‘Reborn From My Sins’.

Hoogtepunt van MechanicHell is misschien wel het lekker ritmische ‘Hero Of The Century’, wat ook een prima aanstekelijk refrein heeft en na een lekker lang melodisch, licht voorspelbare solo met een goed gevoel afsluit. Het wat minder makkelijke ‘Dangerous Game’ probeert de energie er daarna in te houden, maar ondanks dat de zang goed in orde is en het nummer zeker niet slecht is, is wel duidelijk dat Burning Black met MechanicHell simpelweg een beetje saai is, ondanks de beste intenties van de zanger waar het geheel wat te veel omheen is gestructureerd.

Score: ★★☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.