Wende – No. 9

Door Lieneke Voerman 14 december 2009 Reacties staat uit voor Wende – No. 9

De tour ter promotie van No.9 is in volle gang, wij waren erbij in Groningen. Na afloop van deze show werd duidelijk dat de nieuwe stijl van Wende erg wisselend ontvangen wordt. In plaats van Franse chansons werd de show nu gevuld met een breed scala aan muziekstijlen. De vraag is hoe de nummers op cd overkomen.

Positieve uitschieters op dit album zijn vooral de rustige nummers, deze stijl pakt goed uit voor de Amsterdamse. Een voorbeeld hiervan is ‘Sunday Morning’, waarin prachtig meerstemmig gezongen wordt. Ook is dit nummer erg goed opgebouwd en zelfs de in het Frans schreeuwende vrouw, die als eerste te horen is op de track, voegt iets extra’s aan de sfeer toe. Als tweede moet hier ook het nummer ‘Hey’ genoemd worden, waar Wende alleen door een gitaar wordt begeleid. Door deze simpele, zachte begeleiding wordt het nummer fragiel, gevoelig en erg mooi!

Met een paar nummers op deze cd slaat Wende de plank compleet mis. ‘The Moon Is Out’ bijvoorbeeld, kwam live ook al niet goed over en ook op cd is niet helemaal duidelijk wat Snijders met dit nummer wil. Het is chaotisch en ligt niet lekker in het gehoor. Ook lijkt in het nummer ‘Yes We Can’, een nummer over Obama, de creativiteit van de zangeres een beetje op hol te zijn geslagen. Beide nummers worden na enkele keren luisteren al bijna vervelend.

Op dit album staan veel verschillende dingen, maar het zijn toch echt de rustige nummers die de cd de moeite waard maken. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat bij deze liedjes pas goed opvalt hoe mooi haar stem is. De wat snellere, drukkere nummers komen al snel chaotisch over. Wat mist op deze cd zijn de krachtige, sterke uithalen die Wende als geen ander kan en die we wel van haar gewend zijn. Gelukkig doet ze live deze uithalen nog wel en lijken deze slechts op cd een beetje afgevlakt. Live blijft Wende zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Ongetwijfeld zullen veel mensen haar verandering van stijl goed kunnen waarderen.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.