Hollywood Undead @ Melkweg, Amsterdam

Het is alweer de derde keer dit jaar dat de Melkweg volstaat voor de meest populaire gemaskerde mannen van dit moment. Zo vol dat de Oude Zaal uitverkocht is en we weer lekker kunnen dringen om wat te zien.

Wanneer Sonic Syndicate iets over achten het podium opkomt zit de sfeer er al gelijk goed in. De zaal is gevuld met heel jonge, jonge en heel oude bezoekers (de ouders). Tijdens de eerste nummers vliegen de crowdsurfers al over je hoofd en de duivelhandjes, met glow in the dark armbandjes, skelethandschoenen of spikes, gaan parmantig de lucht in.

De screams zijn redelijk clean, de zanglijnen aardig en de doeken die aan de zijkant van het podium staan vormen een aardige blikvanger. Jammer dat de art van die laatste overduidelijk van The Dark Knight gejat is. Nieuwe single ‘Burn This City’ mag in de set natuurlijk niet ontbreken en gezien er vanavond veel scenepoints te verdienen zijn is de ene koter nog maffer gekleed dan de andere. Dit is duidelijk een show waar het voorprogramma beter is dan de hoofdact en na het laatste nummer is voor één keer vanavond het applaus verdiend.

Luid gejoel volgt als om tien over negen Hollywood Undead het podium betreedt. Net als sommige clowntjes in het publiek dragen de volwassen mannen stoere maskers tijdens opener ‘Undead’ en het dak gaat eraf. Elke generatie lijkt zijn eigen muziek te hebben, maar als ik me bedenk dat dit mensen zijn waarmee de jongeren zich mee moeten identificeren kan ik traantjes van verdriet niet bedwingen. Het is kwalitatief niet alleen om te huilen, maar dat je armen vol tatoeages hebt en dan een mengsel van hiphop, emo en metal maakt waar nergens een logische melodielijn inzit is om je voor te schamen.

Toch gaan de aanwezigen aaneengeschakeld los op nummers als ‘No Other Place’ en ‘This Love, This Hate’. Nadat één van de zangers stoer “Smoke weed every day” schreeuwt” is mijn boilingpoint al bereikt, maar als de band zich dan ook nog vergist door te zeggen blij te zijn in Hamburg te spelen is de maat vol en zal ik vanaf dit punt moeten doorgaan op wilskracht. Gelukkig is na veertig minuten de koek op, maar tot mijn verbazing wordt er massaal: “We want more” geschreeuwd. Natuurlijk komen de hedendaagse pipo’s terug met onder meer ‘Young’ en kan er na een uur eindelijk een streep worden gezet onder één van de slechtste shows van dit jaar. En alsof het personeel van de schaatsbaan heeft meegeluisterd schalt K3 vrolijk over het Leidseplein…

2 Comments

  • Ik was ook bij dit concert en vond ze juist goed. Het was over duidelijk dat ze stoned waren maar vind maar eens een band/asrtiest die hier optreed en dat niet is. Ondanks dit alles vond ik dat ze toch een goeie show weggaven en dat ze tijd maken voor hun fans is natuurlijk ook heel leuk.

    Persoonlijk vond ik het publiek wel minder dan vorige keren. Bijna niemand kon hun teksten. Over de inhoud van hun teksten gesproken, neem het niet te serieus, dat doen ze zelf ook niet.

  • Die teksten gaan alleen maar over neuken, drank, Hollywood en blowen xD.
    hahaha.
    maarja boeiend.
    ik vond het geweldig <33

Comments are closed.