Wolfmother – Cosmic Egg

Door Kees de Jong 18 december 2009 Reacties staat uit voor Wolfmother – Cosmic Egg

wolfmother_cosmiceggIn 2005 maakte het grote publiek kennis met Wolfmother. De Australische band maakt rock zoals dat in de jaren zeventig ook gebeurde. Zanger Andrew Stockdale zorgt met zijn unieke stem voor een herkenbare sound. Vier jaar na debuut Wolfmother komt de tweede plaat uit: Cosmic Egg.

De afgelopen jaren is er nog al wat tumult ontstaan omtrent Wolfmother. Er gingen geruchten dat het gezelschap zou stoppen en toen bassist Chris Ross en drummer Myles Heskett er de brui aan gaven was er weinig hoop op een vervolg. Toch lukte het Andrew om nieuwe bandleden bij elkaar te krijgen, dit met Aiden Nemeth als tweede gitarist, Dave Atkins op de drums en Ian Peres als bassist. Er werd hard gewerkt aan een nieuw album, welke eind oktober 2009 het levenslicht zag.

Wat gelijk opvalt bij Cosmic Egg is dat het geluid, ondanks de stem van Andrew, iets minder toegankelijk is. Dit heeft de kwaliteit echter niet afgedaan. De nieuwe plaat barst van de goede songs en bewijst eigenlijk ook dat de band op de kwaliteiten van de frontman leunt. Anno 2009 met een seventies rockband zorgen voor volle zalen is voor velen een droom en voor Wolfmother werkelijkheid.

Ach, de teksten zijn misschien achterhaald en de stem van Andrew kennen we nou ook wel, toch blijft Wolfmother een uniek tintje aan het genre geven. Luister Cosmic Egg zelf om je te laten overtuigen door songs als ‘New Moon Rising’, ‘White Feather’ en ‘Pilgrim’. Op 26 januari staat Wolfmother in de 013, waar tracks van Cosmic Egg ongetwijfeld de revue zullen passeren. Helaas, het is al lang en breed uitverkocht, maar waar voor hun geld zullen de bezoekers zeker krijgen en wellicht dat de formatie ook nog een festival in Nederland aandoet!

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.