Donkeyboy – Caught In A Life

Door Gastschrijver 19 december 2009 Reacties staat uit voor Donkeyboy – Caught In A Life

donkeyboyroar“Once in a blue moon a song pops up that’s so catchy that you need penicillin to get it out of your head.” Dit is de eerste regel uit de pressrelease. En zo ook die uit deze recensie. In 2005 vormt de band Donkeyboy zich in de Noorse stad Drammen. In de Noorse hitlijsten zijn ze hun eigen concurrentie en ze zijn verkozen tot voorprogramma van de (legendarische) Noorse band A-Ha op hun afscheidstour. De herkenning van de groten en de potentie in eigen land is er, nu is het enkel wachten op de doorbraak in de rest van Europa.

Op het moment dat ik deze recensie schrijf is het ontzettend rotweer buiten, regen, storm, noem maar op. Maar dankzij de cd Caught in a Life van Donkeyboy vol met elektronische potenti?le top 40 nummers ontstaat er een soort van zomers paradijsje in mijn kamer die de regen van buiten doet vergeten.

Maar zoals wel vaker met vrolijke muziek zijn de teksten wat zwaarmoediger. Neem nou het nummer Awake met daarin de tekst “I see the storm is coming down, it’s coming down from the stormy cloud, wishing all my dreams come true”. Het klopt niet bij de muziek, wat het juist weer aantrekkelijk maakt.

De muziek, ontzettende catchy liedjes gebaseerd op een drumritme met daar omheen synthesizers en hoge gitaarloopjes gebouwd is heerlijk. Elk nummer is goed. Maar helaas niet uniek. Dat is het grote minpunt aan de cd, het wordt teveel van hetzelfde. Dat is heel jammer, maar ondanks dit minpunt zal het waarschijnlijk toch heel goed een succesvolle band kunnen worden. Het is een radioband, waarvan je niet meer dan een nummer achter elkaar zult horen als je de cd niet hebt. Dus blijft het goede, aanstekelijke muziek die hoge ogen zal gaan gooien op het Eurosonic/Noorderslag festival.

Door: Robbert Koster

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.