Glamour Of The Kill – Glamour Of The Kill

Door Cosmo Vloedbeld 20 december 2009 Reacties staat uit voor Glamour Of The Kill – Glamour Of The Kill

glamour of the killDaar heb je ze weer en dit keer is het Glamour of the Kill. Niet dat we deze band al vaak voorbij hebben zien komen, maar de muziek kennen we inmiddels wel. Ook de haarkapsels, tattoo’s en v-halsjes hebben we eerder gezien. Maar toch… stiekem… klinkt deze viermans formatie uit York, Engeland best redelijk. Oke.. vooruit, ze klinken zeer redelijk.

De band combineert 80’s metal met moderne metalcore (breakdowns! breakdowns!) en wordt daarmee dus al snel (en terecht) vergeleken met bands als Bullet For My Valentine. Een band die ook de studio niet verlaat met de originaliteitprijs, maar wel lekker klinkt.

Glamour of the Kill heeft op veel vlakken trouwens wel wat weg van Bullet For My Valentine. Glamour of the Kill brengt namelijk ook eerst een EP uit. Nou is dit niet zo bijzonder, maar opvallend is dat het openingsnummer ‘In Search of Salvation’ wel heel erg veel lijkt op ‘Hand of Blood’ dat op de EP staat van de collega’s uit Wales. Dan hebben we ook nog de riffjes, de stem en de opbouw van de nummers die wel erg overeen komen.

Is dit viertal dan echt zo onorigineel? Inspiratieloos gaat hier namelijk niet op, heb ik het idee. Dat is er namelijk wel. Origineel zijn ze niet, maar Glamour of the Kill weet op deze EP wel een beetje gezicht te cre?ren. Een bekend gezicht weliswaar maar met een EP kan je nog vele kanten op. De band zou met de looks en muziek de kant op kunnen van Escape The Fate, of toch kiezen voor het hardere werk. Als ik mijn geld ergens op zou moeten zetten dan denk ik dat deze band toch gaat kiezen voor het grote publiek en de zaal het liefst vult met 15-jarige meisjes. 15-jarige meisjes die het wel willen, maar niet kunnen (lees: stagediven)

Al met al ben ik toch wel enthousiast voor deze band en ik ben zeer benieuwd hoe zij het gaan doen op Eurosonic binnenkort (begin 2010). Het zal niet lang duren voor GOTK (Houd die term in de gaten) met een debuutalbum gaat komen.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.