Before There Was Rosalyn – The Fuhrer, An Allegory of A History of Deception

Door Jeffrey Zweep 22 december 2009 Reacties staat uit voor Before There Was Rosalyn – The Fuhrer, An Allegory of A History of Deception

Het eerste wat in me opkwam toen ik de artwork van de nieuwe cd van Before There Was Rosalyn bekeek was een vraag. ‘Is dit hedendaagse nazi-propaganda?’ Niets is minder waar, The Fuhrer, An Allegory of A History of Deception is een conceptplaat over hoe destructief absolute macht kan zijn. Komt dit concept goed uit de verf?

De plaat is doorspekt met christelijke teksten en ook in de liner-notes ontbreekt de naam van God niet. Goed we hebben hier dus te maken met christelijke metalcore en genre wat steeds dichter bevolkt lijkt te zijn. Echter bespreken we op onze site de muziek en gaan we het niet hebben over hoe christelijk of on-christelijk iets is.

“The Fuhrer is a journey into the loneliest and most desolate places of the human heart”, aldus de bandleden. En hoe klinkt dat? Als de standaard metalcore met toch een aantal hooks om de plaat wel te luisteren. Ten eerste is het concept prima uitgewerkt, als luisteraar heb je ook het gevoel dat de plaat een bepaald verhaal volgt. Nadeel is dat het ietwat geforceerd klinkt. Het verhaal volgt een reis, en het grote voordeel hier van is weer dat de nummers divers zijn.

Diverse standaard metalcore dus? Zo zouden we het inderdaad kunnen omschrijven, ware het niet dat de muziek iets heeft. De twee vocals zijn typisch, clean en typisch metalcore, maar het is goed uitgewerkt. De muziek klinkt dus wat standaard, maar net niet te standaard. En juist hierdoor en het concept heeft de plaat een originele vibe. Toch is het minder ‘in your face’ dan bijvoorbeeld een August Burns Red, de vijf mannen van Before There Was Rosalyn kunnen een heel eind komen.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.