Creed – Full Circle

Door Jeffrey Zweep 22 december 2009 Reacties staat uit voor Creed – Full Circle

171869Toen in 2004 Creed ermee ophield, konden de haters opgelucht ademhalen. Gitarist Mark Tremonti en de ritmesectie bestaande uit drummer Scott Phillips en bassist Brian Marshall waren dan wel goede muzikanten, vocalist Scott Stapp werd vaak gezien als een labiele, nare man. Gelukkig kwam daar Alter Bridge en was alles anders met de sympathieke Myles Kennedy als vocalist. Nu is er echter de reünie van Creed.

“We hebben nooit het gevoel gehad dat we niet bij elkaar waren. We zien dit niet als een reünie, maar als wedergeboorte van de band. Ik zei: ik hou van jullie en vergeef me als ik jullie ooit pijn gedaan heb. En zij zeiden hetzelfde.” Aldus Scott Stapp. De plaat opent met ‘Overcome’ beduidend harder dan Creed ooit klonk. Duidelijk is dat de hardere nummers meer op een lijn zitten met Alter Bridge, iets wat zeker een pluspunt is.

Echter zijn de teksten van Scott beduidend zwakker dan die van Myles Kennedy. Meneer Stapp heeft het namelijk zwaar, als je denkt dat jouw leven kut is, dan heb je geen idee wat hij meemaakt. Enerzijds is het dit, anderzijds voelen de teksten goedkoop aan, alsof ze geschreven zijn om te cashen.

De muziek voelt in elk geval een stuk eerlijker aan, maar bij alles waar de naam van Scott Stapp op prijkt zet ik tegenwoordig mijn vraagtekens bij. Zo ook deze cd. Persoonlijk had ik ook liever een nieuwe Alter Bridge plaat gezien nu, in plaats van daar een jaar langer op te moeten wachten. Muzikaal zit de plaat zoals gezegd prima in elkaar, ietwat harder dan we gewend zijn, maar de aanwezigheid van Stapp roept een bepaalde irritatie op. Alles wat hij doet voelt geforceerd en komt ‘gemaakt’ over. Neem je dit weg, is dit een degelijke plaat.

Score: ★★½☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.