The Separation – Retire Your Engines

l_88c395e00a0ab09758153c2dfb94736aNadat ik gelezen had dat de Britse band The Separation door het Engelse muziektijdschrift Rocksound werd vergeleken met Billy Talent en Rise Against was ik toch behoorlijk benieuwd om hun album Retire Your Engines te horen. Eerder genoemde bands weten beide heerlijke catchy pop-punk te maken dus dat is wat ik ook verwachtte van dit album. Helaas kwam ik van een koude kermis thuis.

Het is duidelijk dat het vijftal uit London de intentie heeft om dezelfde soort muziek te maken als Rise Against en Billy Talent. Het is echter jammer dat ze dit op deze plaat totaal niet is gelukt. Muzikaal is het allemaal wel in orde, ondanks dat het verre van interessant is. Het grote probleem zijn echter de vocalen. Deze heb ik in tijden niet zo verschrikkelijk slecht gehoord. De cleane vocalen, die het meest voorkomen, zijn verschrikkelijk zeurderig en vals. Ook zijn de enkele screams die voorkomen nog eens ontzettend mat.

Daarnaast komt The Separation aan met teksten die de gemiddelde tienerband als ware po?ten doen lijken. Het is duidelijk dat degene die de liedjes schrijft nog wat oefening kan gebruiken, want ook de hele manier waarop de liedjes worden opgebouwd is totaal oninteressant.

Ik zou graag willen dat ik nog één liedje kon aanwijzen die toch stiekem wel lekker klonk en het luisteren waard was, maar helaas is dit niet het geval. De vocalen op deze plaat weten alles te verpesten zodat er niks overblijft van iets wat misschien nog wel potentie had om voor aanstelijke pop-punk door te gaan. De enige redding die ik voor The Separation kan bedenken is dat ze een nieuwe zanger en songwriter aannemen, want op deze manier wordt het nooit wat.

Score: ★½☆☆☆