Xzibit @ P3, Purmerend

Door Kees de Jong en Marcel Kamphuis 22 december 2009 Reacties staat uit voor Xzibit @ P3, Purmerend

xzibitroarEigenlijk hadden we hier gisteren al moeten staan, maar helaas was de vlucht van Xzibit naar Amsterdam geannuleerd in verband met de ernstige sneeuwval. En hoewel de makkelijkste oplossing het cancelen van de show zou zijn geweest, wilde daar niemand aan denken. Om die reden staan we er vanavond opnieuw en uit de Twitter-pagina van de headliner blijkt het een heel moeizame klus geweest te zijn.

‘We made it to Amsterdam! YOU HAVE NO IDEA WHAT THE HELL WE JUST DID! LOL. Ok. Yesterday we were in Switzerland, on our way to Amsterdam. Flight got cancelled right before departure… Re-routed to a train station… Got to a train station and got on a train, right before we board the train guess what! THEY CANCELLED THE SHIT! We got re-routed to Koln Germany. In Koln Germany I called one of the homies who sent two Mercedes. We have seven people and twelve bags. It was a very TIGHT ride for 9hrs. In the snow. After all that, I’m here in Amsterdam. We have a show tonight. Its all worth it. My fans are all that matters. Now I’m on my way to the GREENHOUSE!!! Instant paradise!!! Lol.’

Alvin Nathaniel Joiner staat driemaal in Nederland. Hiphopper, acteur en televisiepersoonlijkheid Xzibit trapt vandaag de tour af in Purmerend, waarna hij ook nog Den Haag en Zwolle aandoet. De Amerikaan is vooral bekend vanwege het presenteren van MTV-show Pimp My Ride, maar maakt momenteel zijn comeback als muzikant. In 2010 brengt hij zijn zevende plaat Hurt Locker uit en is deze druk aan het promoten in Europa.

xzibitp3purmerend

Een ruime tijd na aanvang, het is inmiddels tien uur geweest, gaan de lichten eindelijk uit en worden we opgezweept om onze armen in een “X” te houden. Xzibit betreedt het podium en vanaf dat moment gaat de menigte los. De Grote Zaal van poppodium P3 is krap voor de helft gevuld, wat ondanks het weer nog een aardige opkomst is. Natuurlijk komt de hele reutemeteut aan bekende nummers voorbij. Nieuw en oud(er) materiaal wisselt elkaar mooi af, zo horen we onder meer ‘Alkaholik’ en ‘Saturday Night Live’.

Vanavond staan Jelly Roll, Young De en dj Fingaz naast Xzibit op het podium en doen dit niet onverdienstelijk. De kaartjes gingen voor best wat geld over de toonbank, maar dan krijg je ook wat. Uiteraard zijn de heren (zichtbaar) onder invloed van verdovende middelen, er wordt clean gerapt en gezongen. Als de hoofdact vraagt in welke stad hij eigenlijk is komt er na het antwoord een murmelend “Poelemelent” over zijn lippen en terwijl hij grappig over het podium loopt: “I feel like a retarded person, Poelemelent, Poelemelent, Poelement”.

Er wordt nog een tweetal nieuwe tracks gedaan waaronder titeltrack van het album ‘Hurt Locker’ en als klap op de vuurpijl volgt natuurlijk ‘X’, de hit waar velen de hiphopper van kennen. Voor de mensen die nog naar het Paard of Hedon gaan, dit is de sneeuwwandeling meer dan waard!

Je kunt geen reactie achterlaten.