Young Guns – Mirrors

Door Cosmo Vloedbeld 22 december 2009 Reacties staat uit voor Young Guns – Mirrors

young guns - mirrorsYoung Guns is zo een bandje die zo een beetje alles mee heeft om het te gaan maken. De bandleden hebben de looks waar menig Jailbait voor naar de concertzalen komt. Daarnaast hebben ze een gelikte MySpace pagina en hierbij ontbreekt dan ook niet de zeer toegankelijke sound. Kortom, een betere uitgangspositie kan dit vijftal zich niet wensen.

Dat de band ook nog eens op sleeptouw wordt genomen door Kerrang! is overigens ook niet echt verassend. De band heeft namelijk wel wat weg van bands als Lostprophets, Madina Lake en Framing Hanley.

Het debuut van deze band uit High Wycombe (net ten westen van Londen) is de vier tracks tellende EP ‘Mirrors’. Op deze EP maken we dus kort kennis met een band waarvan we ongetwijfeld nog meer gaan horen. De kwaliteit van deze EP is namelijk net als de MySpace (de artwork rondom deze band wordt trouwens gedaan door ex-Johnny Truant drummer Paul Jackson) pagina zeer gelikt.

De opnamekwaliteit is overigens niet alles. De liedjes zelf klinken ook prima. De band zet een viertal songs neer die tussen tock en hardcore inhangen. Muzikaal gezien is er duidelijk geluisterd naar de wat meer hardcore/emocore bands zoals Funeral for a Friend, maar bij Young Guns ontbreken de screams waardoor ze toch al wat meer naar de zogenaamde emo hoek worden gedreven. Sterkste nummer van deze EP is toch wel de opener ‘Daughter of the Sea’.

Mirrors is voor dit jonge Britse kwintet een leuke EP om mee te debuteren. Het is alleen te hopen dat bij het debuut album iets meer variatie gaan toevoegen tussen de nummers door.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.