Elbow & BBC Concert Orchestra – The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road

elbowROARVorig jaar kwam het uit Manchester afkomstige Elbow met The Seldom Seen Kid op de proppen. Een parel van een ‘pop’-plaat, met werkelijkwaar prachtige nummers, zowel ingetogen als uitbundig, de kracht van deze band. Nu komt het vijftal, is samenwerking met het BBC Concert Orchestra en een koor met een ‘Live at Abbey Road’ uitvoering. Dat ruikt naar een snelle cash’n grab, maar is dat ook waar?

Goed, voor ik iemand ga vervelen met een review van The Seldom Seen Kid, die komt hier gelukkig niet. Die prachtplaat kennen we natuurlijk al. Heel de plaat is hierop ook aanwezig, met uitzondering van bonustrack We’re Away, maar die stond ook niet op elke versie van de plaat. Wat krijgen we dan wel?

De sympathieke, charismatische frontman Guy Garvey als aankondiger van de set. Prachtige uitvoeringen van de plaat en dan vooral de nummers ‘Grounds for Divorce’, ‘The Loneliness Of A Tower Crane Driver’ en het kippenvelnummer ‘One Day Like This’. Het orkest en koor geven de al prachtige plaat heel veel extra en tillen de plaat naar een eigen niveau.

Bijgeleverd zit een dvd van de volledige set, met erg goed camerawerk en beeld en geluidskwaliteit. De dvd krijgt uiteraard de voorkeur en brengt meer dan eens kippenvel. Dit is geen simpele cash’n grab, dit is een prachtige plaat op z’n best. Subliem.

Score: ★★★★★