Lil Wayne – Rebirth

Door Kees de Jong 23 december 2009 Reacties staat uit voor Lil Wayne – Rebirth

lilwayne-rebirthLil Wayne kennen we allemaal als rapper, maar dat de 27-jarige het over een andere boeg gaat gooien is nieuw. Op de nieuwste plaat Rebirth is nog wel wat rap aanwezig, maar voert rock de boventoon. Of dit goed uitpakt? Het is in ieder geval verfrissend en de eerste verrassing voor 2010!

Zoals de meeste hiphopplaten bevat ook Rebirth een hoop tracks. Op vier van de 21 tracks horen we Shanell, een songwriter die eerder liedjes voor onder meer Kelis schreef. Er wordt met ‘American Star’ en ‘Prom Queen’ lekker afgetrapt. De vreemde, herkenbare, aparte stem van Lil Wayne met gierende gitaren en zware drums op de achtergrond moet even doordringen, dus neem hier de tijd voor. Natuurlijk wordt de autotune weer lekker gebruikt en Shanell zorgt op deze eerste tracks voor een lekkere tweede stem.’Prom Queen’ kwam al bijna een jaar geleden uit en vat perfect samen dat Dwayne Carter in staat is om hiphop te mengen met harde rock.

We horen gitaarrifjes op ‘Da Da Da’, swingen tijdens ‘Get a Life’ en gaan terug naar de tachtiger jaren met ‘On Fire’. Echt leuk wordt het tijdens ‘Drop The World’, waar niemand minder dan Eminem de microfoon voor zijn lippen krijgt. Eminem bespreekt in deze track als oude rot in het vak samen met Lil Wayne het ach en wee van de wereld.

Ook Nicki Minaj, de zoveelste artiest die via MySpace ontdekt werd, laat op Rebirth van zich horen. De diva bewijst op ‘Knockout’ een heerlijk gevoel voor ritme te hebben en heeft een stem die smaakt naar meer, tenminste als de autotune uitstaat. “Once you go black, you never go back. Once you go white, everybody else is right”

‘So Over You’ zou zo van een punkband af kunnen komen, met de drie akkoorden die herhaaldelijk op de achtergrond galmen. Een schreeuwende Lil Wayne waant zich hier rauwer dan al zijn collega’s. Na een remix van ‘Ground Zero’, waar het neefje van de zanger van Gym Class Heroes op meedoet, volgen wat kleurloze nummers. Gelukkig gaat het tijdens ‘Most Wanted Rockstar’ helemaal los om een waardig einde van dit uitmuntende album te vormen.

Score: ★★★★½

Je kunt geen reactie achterlaten.