Sabrina Starke @ Watt, Rotterdam

Door Gastschrijver 23 december 2009 Reacties staat uit voor Sabrina Starke @ Watt, Rotterdam

sabrinaDe naam van Sabrina Starke heb ik de afgelopen jaren regelmatig horen vallen. Nu was het dan echt tijd om deze vrouw live te mogen gaan zien. Ter afsluiting van haar Nederlandse ‘Yellow Brick tour’ geeft ze een optreden in haar woonplaats Rotterdam. Watt is om precies te zijn de plaats van dit optreden. In het voorprogramma staat de Rotterdamse Engelstalige rappers Pan Afrikanz. Deze missen wij, en gaan daarom meteen door naar Sabrina Starke.

Sabrina Starke weet in een goed gevulde Watt te overtuigen en haar publiek mee te krijgen. Met een goed ingespeelde band en fantastische achtergrondzangeressen eet het publiek uit haar hand. Naast de band is er ook een ‘spoken word artiest’ met reggae invloeden die zeker een toegevoegde waarde heeft. Op sommige momenten wordt het licht op haar gericht en geeft ze een voordracht. Sabrina doet wat ze het beste kan en neemt haar publiek mee op een trip. Meerdere nummers speelt ze met vol met overgave. Na een rustig begin gaat het op ongeveer de helft van de show steeds meer swingen. Verschillende soorten genres worden door haar band gemixt met haar soulmuziek. Ook wordt het publiek gevraagd om mee te dansen en te genieten van haar muziek. In eerste instantie valt de respons tegen, maar na twee keer vragen staat dan toch een groot deel van de zaal te dansen.

De muziek waarmee Sabrina Starke optreedt komt voornamelijk van haar eerste album aangevuld met de singles. Het publiek geniet ervan en vooral de singles worden meegezongen. Meerdere malen wordt er iets vanuit het publiek toegeroepen en aan het einde van de show krijgt Sabrina zelfs nog een paar rozen en een knuffelbeer. Meerdere malen geeft ze aan blij te zijn om op te mogen treden in haar eigen stad en het publiek was. Zo wordt het een mooi einde van haar tour en geeft ze aan dat ze aan nieuw materiaal gaat werken. Vanaf nu houd ik haar goed in de gaten want ze heeft ons absoluut weten te overtuigen.

Tekst door Tycho Bear

Je kunt geen reactie achterlaten.