Dance Gavin Dance – Happiness

Door Marcel Kamphuis 25 december 2009 Reacties staat uit voor Dance Gavin Dance – Happiness

De tijd dat je als emo-band moest schrijven over het doorsnijden van je polsen is blijkbaar over, Dance Gavin Dance komt met het album Happiness. Niet alleen de albumtitel, maar ook de artwork bewijst de vrolijke bui van deze Amerikanen. Veel drukker en kleurrijker worden ze tegenwoordig niet gemaakt. De groep werd opgericht in 2005 en brengt hiermee alweer hun derde album uit. Dit nadat ex-zanger Jonny Craig naar Emarosa vertrok en ook ex-screamer Jonathan Mess is gevlogen. Op de nieuwe plaat schreeuwt gitarist Will Swan en staat Kurt Travis achter de microfoon.

Het vijftal maakt post-hardcore en met ‘Tree Village’ werd de plaat aangekondigd. In de eerste single worden alle kanten van de band belicht. Ze maken vrij ongecontroleerde en ongeregisseerde muziek, dit met de rustige zang van Kurt en de harde uithalen van Will. Het lijkt chaotisch, maar wanneer je het naast een eerdere ‘Me and Zoloft Get Along Just Fine’ legt, dan blijkt de band een stuk vriendelijk te zijn.

De band ging van zestal naar vijftal en het gemis van Jonathan Mess is groot. De nieuwe screams halen het simpelweg niet bij de oude twee platen. Wat ook opvalt is dat leuke samenwerkingen, zoals Deftones-zanger Chino Moreno op de voorganger, totaal verdwenen zijn. De tien nummers die we krijgen voorgeschoteld zijn puur Dance Gavin Dance. De vernieuwde Dance Gavin Dance.

En hoewel ze al aardig wat veranderingen hebben doorgemaakt, zat bassist Jason Ellis nog even de studiotijd uit en verliet direct daarna de band. Natuurlijk collegiaal om het niet eerder te doen, maar je begint je toch af te vragen wat er allemaal destijds in de studio is gebeurd? Hopelijk gaan ze de Europese tour nog redden voor een break-up, want ook Nederland en Belgi? staan op het program.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.