Kraantje Pappie – Boulimia EP

Door Jasper Wijker 26 december 2009 Reacties staat uit voor Kraantje Pappie – Boulimia EP

Kraantje Pappie is een soort fenomeen aan het worden binnen de Nederhopscene. Waar ik ook kom, overal lijkt wel gesproken te worden over Kraantje of Paps. Hij was onder andere al te horen op 101Barz en in het voorjaar van 2009 tekent Kraantje bij de Ark van Jiggy.

Nu zijn we al weer even verder in het najaar van 2009 en Kraantje released zijn eerste EP onder de vlag van Noah’s Ark. Boulimia was al enige tijd te beluisteren bij de Luisterpaal van 3Voor12 maar is nu dan ook echt verschenen in cd vorm.

Kraantje klinkt totaal anders als dat we gewend zijn. Jiggy Djé bestempelde het in een interview dat ik eerder met hem had al als de ‘New Generation Hiphop’ en ik ben het totaal met hem eens. Kraantje is moeilijk te vergelijken met andere rappers. Kraantje heeft qua teksten de rauwheid van Osdorp Posse, rauw en recht voor je raap. ‘Kouwe Kermis’ is hier een perfect voorbeeld van. Op het gebied van beat en flow kan ik nergens een vergelijking mee maken… Het is nieuw, en het klinkt hard!

Het nummer waarmee Boulimia opent is denk ik meteen de sterkste van het album, ‘Arbeidsklasse’ heeft een heerlijke beat en de tekst is sterk. Kraantje rapt in dit nummer onder andere over zijn kans bij Rotjoch(101Barz). De tekst: “Denkt niet dat alles voor niets voor je komt.” Geeft al aan dat Kraantje een rapper is die vecht voor zijn doel en er veel voor over zal hebben.

Kraantje Pappie is zoals ik eerder al zei een rapper waar veel over gesproken wordt. “Het nieuwe talent van Nederland.” “Groningen wordt op de kaart gezet.” Ik heb ze beide gehoord in de Nederhop scene, en ik denk dat ik er niet omheen kan… Kraantje zet Groningen op de kaart en trekt Nederhop naar een hoger niveau.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.