Kytemans Hiphop Orkest – The Hermit Sessions Live

Een paar maanden terug waren we bij de dvd-opnames van Kyteman’s Hiphop Orkest in de Groningse Oosterpoort. Nu is die dvd er dan eindelijk en we zouden ons als website niet serieus nemen als we die niet zouden bespreken. Gelukkig doen we dat wel, want de show was vanaf de tribune al prachtig. De vraag was echter of het bonte gezelschap wel goed in beeld zou worden gebracht op The Hermit Sessions Live.

Om dit te realiseren is er dan ook groots uitgepakt, met maar liefst 10 camera’s in de grote zaal van het poppodium. Ook is er flink samengewerkt tussen onder andere Eerste Hulp bij Plaatopnamen, Jammm, 100% Halal, Productiehuis Oost-Nederland en is de dvd gelicenseerd door de Avro. En dat valt er dan ook aan af te zien dat hier flink wat tijd en moeite ingestoken is.

Zoals in de daadwerkelijke show grooved ook de dvd vanaf noot één als een motherfucker, duidelijk is dat het een groot feest is op het podium. Met de vele camera’s zijn de 20 bandleden dan ook vanaf elke kant geregistreerd en qua montage zit de dvd dan ook erg goed in elkaar. De shots zijn afwisselend, maar vormen een geheel, het is de juiste manier om de show in beeld te brengen.

Ook het geluid is naar behoren. Met de stereo vol aan is de dvd toch het best te beluisteren, het harde geluid doet geen afbreuk aan de geluidskwaliteit. Hoogtepunten op de dvd zijn vooral ‘U Town University’, ‘Pitchblack Darkness’, ‘She Blew Like Trumpets’ en ‘Blow the Wistle On Em’. Toch blijft het lastig om deze ‘losse’ hoogtepunten te noemen, deze hele dvd is eigenlijk een groot hoogtepunt.

Nog beter, nog gedetailleerderr zien we Kyteman het orkest aansturen en ook het contact tussen hem en publiek komt erg goed naar voren. De prachtige show is in zeer goede kwaliteit, zowel beeld als geluid, geregistreerd en de dvd is dan ook een must voor iedere liefhebber en eigenlijk ook voor iedereen die erbij was.

Score: ★★★★½