Aux Raus – The Brick Is In The Air

Door Jeffrey Zweep 27 december 2009 Reacties staat uit voor Aux Raus – The Brick Is In The Air

De twee Nederlanders Bastiaan Bosma en Luuk Bouwman vormen al sinds 2004 het gabberpunk-duo Aux Raus. In 2005 verschijnt debuutplaat This Is How It Works in Mexico, terwijl deze plaat pas twee jaar later op de Nederlandse markt uitkwam. Hierna was het duo op zoek naar een label voor hun tweede plaat. Deze plaat, The Brick Is In The Air, kwam onlangs uit op het hiphoplabel Top Notch.

Gabberpunk op een hiphoplabel? De meeste mensen vonden het een beetje vreemd, maar daar heeft het Amsterdamse duo wel vaker last van. Overigens komt deze samenwerking niet helemaal uit de lucht vallen; Aux Raus heeft namelijk al een aantal remixes van Top Notch hits op hun naam staan. Opener ‘Bury the Dead’ klinkt groots, maar dit nummer is niets meer dan een intro voor de titeltrack, alwaar de beats pas echt op het gehoor van de luisteraar in hammeren.

Met speels gemak weet het tweetal de luisteraar boeien, wat te denken van de kinderlachtige intro van ‘Ill Rum’, het springerige van ‘The Demon Drummer’ of de grootse sound in ‘Model or Waffle’, zeer zeker een hoogtepunt. Toegegeven, niet elke track is even kwalitatief of pakkend, de intro van ‘Curse Not The King’ klinkt ronduit teleurstellend, over het algemeen is dit toch een fijne plaat om een keer op te zetten tijdens een feestje.

De plaat klinkt helaas wel wat klinisch, maar daar draait het ook niet om bij Aux Raus. Met hun explosieve liveshow in onze achterhoofd kunnen we zeggen dat het Amsterdamse gabberpunkduo een plaat heeft afgeleverd met genoeg tracks die live zeer zeker kunnen gaan zorgen voor een goed feestje. De vocals zijn helaas bij vlagen wat storend, vanwege het wat ‘neppe’ Engels. Maar kijken we simpelweg naar tracks die voor een feestje kunnen zorgen, dan zeg ik: “puike plaat”.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.