Extremely Sorry – OST

Door Niels de Bruijn 28 december 2009 Reacties staat uit voor Extremely Sorry – OST

Extremely Sorry is het nieuwste wapenfeit van het promotie team van Flip Skateboard. DJ Baron mocht de soundtrack maken en naast zijn drum and bass kunsten nodigde hij onder andere Lemmy, Dave Lombardo en Snoop Dogg uit om de OST wat toffer te maken.De intro bestaat uit een kort stukje spoken word van Lemmy met pro-skater Geoff Rowley waarna het eerste echter nummer begint. ‘Stand By Me’, zo fout dat het eigenlijk hartstikke leuk is om naar te luisteren. Dave Lombardo moet zich volgens mij helemaal kapot gelachen hebben toen hij werd gevraagd deze track in te drummen. Helaas is het nummer dusdanig anders dat zijn karakteristieke geluid niet te herkennen is. Hij mag het nummer erna losgaan met een heuse solo, die voor metal (en in het bijzonder natuurlijk Slayer) fans zeker de moeite waard is.

DJ Baron is op zijn best met de hardere tracks, zonder vrij overbodige gastbijdrages (‘When is Now’, ‘Ignition’). Een nummer als ‘Scream My Name’, waarop Jim Lindberg, de voormalige zanger Pennywise, de gastbijdrage doet is wel aardig maar door de effecten over de zang van Lindberg moet je erg goed luisteren wil je zijn karakteristieke zang herkennen.

Leuke toevoeging zijn de bands die meespelen, de psychedelische rock van Black Mountain werkt goed in combinatie met de beats van Baron. De metal van Early Man past ook goed op deze OST. Als dit album dan ook nog eens wordt afgesloten met niemand minder dan Snoop Dogg, die ook nog wat had liggen om Baron wat vetter te maken wordt het op een mooie manier afgesloten.

Je moet wel verschillende stijlen muziek waarderen, net als een geintje (Stand By Me) en veel effecten over zang maar als je zo iemand bent is deze soundtrack zeker een toffe aanvulling op je platenkast.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.