Pony Pony Run Run – You Need Pony Pony Run Run

Door Malu van de Kerkhof 28 december 2009 Reacties staat uit voor Pony Pony Run Run – You Need Pony Pony Run Run

Ze komen uit Frankrijk. West-Frankrijk wel te verstaan. Waar ze opgroeide in de jaren tachtig met veel elektronische pop op de radio. Dit inspireerde de Fransozen zodanig, dat ze dit gingen terugkoppelen in hun eigen muziek. Met veel afwisselende synth en gitaarrifjes maken ze aanstekelijke electro rock. Beroemd om de zonnebrillen die standvast bij elk optreden op hun neus staan, is Pony Pony Run Run een bekend fenomeen aan het worden in de Benelux. Nadat de demo in 2004 goed werd ontvangen, kwam er snel een opvolger.

Met You Need Pony Pony Run Run ging het verhaal verder. Het album kwam al snel in het thuisland in de hitlijst op nummer 78 staan. Het was de single ‘Hey You’ dat goed scoorde. Dit nummer werd grijsgedraaid in Belgi? en stond wekenlang op nummer 8. Wat maakt de band dan zo hitgevoelig? Zijn de aanstekelijke synth en de bekende eighties-invloeden? Of het zomerse tintje dat elk nummer heeft?

Wanneer je naar het album luistert, merk je dat elk nummer wel heel erg op elkaar lijkt. Pas bij het zesde nummer genaamd ‘First Date Mullet’ lijkt het of je wat meer diversiteit krijgt. Toch is dit de enige uitschieter van het hele album. De rest is nogal monotoon te noemen. Of de band een vast palet gebruikt aan geluid, maar veilig blijft schilderen met drie basiskleuren. Dit hoeft verder geen minpunt te zijn, want hiermee geven ze hun sound wel een stempel.

Waarschijnlijk had de band het al vrij snel door dat ze teveel spelen met synths en meer kunnen dan aanstekelijke electro maken. Een paar maanden later kwamen ze met een special edition. Zij voegden zich samen met Crystal Fighters, maakten een dance remix en worden we aangenaam verrast met maar liefst drie akoestische versies van de nummers ‘Girl I Know’, ‘Hey You’ en ‘Music Sounds Better With You’. Helaas geven de drie nummers geen extra waarde aan de cd. De akoestische nummers zijn erg vlak en alles behalve krachtig. Daarnaast is de stem van Ga?tan Réchin Lê Ky-Huong hiervoor niet gemaakt.

Pony Pony Run Run mag dan wel een band zijn dat de jaren tachtig terug haalt en de zomer in huis brengt, maar lang zonnig blijft het echter niet. Less is more blijkt niet altijd het sterkste middel te zijn, het gaat op den duur vervelen. Zo geldt dit ook voor You Need Pony Pony Run Run.

Score: ★★☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.