Jaarlijst 2009: Norbert Bakker

Door Norbert Bakker 29 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Norbert Bakker

Beste platen 2009:metricroar
01. Metric – Fantasies
02. Sonic Youth – The Ethernal
03. Animal Collective – Merriweather Post Pavillion
04. Silversun Pickups – Swoon
05. Thursday – Common Existence
06. Bat for Lashes – Two Suns
07. Lacrosse – Bandages for the Heart
08. Alpinist – Minus. Mensch
09. Another Breath – The God Complex
10. Anaal Nathrakh – In The Constellation of the Black Widow

2009 is het jaar waarin Emily Haines van Metric mijn hart heeft veroverd. Zowel met Fantasies, wat vol staat met heerlijk dansbare en meezingbare popliedjes, als met het prachtige optreden op Lowlands. Ook Sonic Youth heeft er sinds dit jaar een nieuwe fan bij. The Ethernal is een heerlijke plaat vol met eigenwijze en experimentele nummers. En deze termen zijn ook zeker van toepassing op Animal Collectives plaat. Deze is wat meer elektronisch en folky, maar ook ontzettend sterk. De rest van de top 10 is een rijke mix aan indie, hardcore en metal die ik dit jaar heb ontdekt.

Je kunt geen reactie achterlaten.