Jaarlijst 2009: Guido Segers

Door Guido Segers 30 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Guido Segers

Beste platen 2009:placebobattleforthesunroar

01. Placebo – Battle for the sun
02. Protomen – Act II: Father of Death
03. Pearl Jam – Backspacer
04. Morrissey – Years of Refusal
05. Brainstorm – Шаг (Step)
06. Isis – Wavering Radiant
07. Ensiferum – From Afar
08. Monsters of Folk – Monsters of Folk
09. Om – God is Good
10. Glittertind – Landkjennig

Ik vraag me af hoeveel mensen mijn nummer twee kennen. Misschien meer dan ik denk, maar hoe ontzettend tof is een plaat over gameheld Mega man? Verder niet echt een verrassend lijstje vrees ik met uitzondering van de nieuwe plaat van het Letse Brainstorm, een plaat waar de band zich van Russisch en Engels bediend. Verder blijf ik echt bij bands die al jaar en dag onze oortjes verwennen. Helaas waren er ook enorme tegenvallers dit jaar, in het bijzonder the Gallows en Enter Shikari met hun nieuwe albums. Gelukkig was dit rijtje er ook nog.

Beste platen jaren-0:brainStormroar

01. Brainstorm/Prāta Vētra – Online/ Ka?ēns, kur? atteicās no jūrasskolas
02. Beirut – The Flying Club Cup
03. Laibach – Volk
04. Joanna Newsom- Ys
05. Therion – Gothic Kaballah
06. Godspeed You! Black Emperor – Lift your skinny fists like antennas to heaven
07. Dropkick Murphys – Blackout
08. Brand New – The Devil and God Are Raging Inside Me
09. The Gaslight Anthem – The 59 Sound
10. 16 Horsepower – Folklore

Ok, ik speel het niet helemaal eerlijk hier. Brainstorm brengt meestal albums in zowel Engels als Lets uit en ik noem ze hier stiekem allebei. Veel metal is afgevallen, noemenswaardig is vooral Skyforger. De nieuwe plaat is nog net niet uit en Kauja pie Saules is uit 1999. Nipte afvallers zijn nog wel Satyricons Now, Diabolical en Keep of Kalessins magistrale Kolossus. Als je weinig kent van wat hier staat, raad ik zeker aan om ze eens te beluisteren trouwens.

Je kunt geen reactie achterlaten.