Jaarlijst 2009: Remco Brinkhuis

Door Remco Brinkhuis 30 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Remco Brinkhuis

Beste platen 2009:healthroar

01 Health – Get Color
02 Arctic Monkeys – Humbug
03 Archive – Controlling Crowds
04 A Place to Bury Strangers – Exploding Head
05 Porcupine Tree – The Incident
06 Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures
07 Wilco – Wilco
08 The Horse Company – Olympus
09 Mumford & Sons – Sigh No More
10 Fuck Buttons – Tarot Sport

Op derde plaats Archive: Controlling Crowds (part III). Dit elftallige koppel maakt muziek die soms in positieve zin doet denken aan Moby – Play en Pink Floyd. Niet vernieuwend, maar wel lekker. Op plaats twee Arctic Monkeys met Humbug. Een plaat waar de sfeer vanaf druipt. Lange tijd stond dit album op plaats een, maar moest het op het punt van originaliteit afleggen tegen Health. Health is een harde en meedogenloze band die weet hoe je een zaal plat speelt. Dit jaar brachten ze hun CD Get Color uit, een album met duidelijke beats, noise en industri?le geluiden, aangevuld met psychedelische zang. Pure klasse en daarom mijn favoriete album van 2009.

Je kunt geen reactie achterlaten.