Jaarlijst: 2009 Twan Scheffers

Door Twan Scheffers 30 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst: 2009 Twan Scheffers

Beste platen 2009:

01 Thursday – Common Excistence
02 Blessthefall – Witness
03 The Heavy–The House That Dirt Built
04 Rise & Fall – Our Circle Is Vicious
05 Thrice – Beggars
06 And So I Watch You From A Far – s/t
07 Oceansize – Home & Minor
08 Silversun Pickups – Swoon
09 Amia Venera Landscape – s/t EP
10 Placebo – Battle For The Sun

Het jaar 2009 was matig qua cd’s. Thursday wist wel weer helemaal terug te komen, maar grote verrassingen zoals de nieuwe H2O, Disco Ensemble, Have Heart en No Turning Back waren er niet. Al met al is dit lijstje bij elkaar geraapt, waarvan er waarschijnlijk nooit eentje in een ander lijstje zal komen.

Beste platen jaren-0:

01 Death Before Disco – Barricades
02 Comeback Kid – Turn It Around
03 Have Heart – The Things We Carry
04 Thursday – Full Collapse
05 No Turning Back – Stronger
06 Modern Life Is War – Witness
07 Boysetsfire – The Misery Index: Notes From The Plague Years
08 Thrice – Artist In The Ambulance
09 Incubus – Morning View
10 Disco Ensemble – First Aid Kit

Vanaf 2004 luister ik pas echt actief muziek. De jaren hiervoor zijn dus niet te vinden in mijn lijstje, mede doordat ik houd van de ‘new wave muziek’. Screamo, emo, hardcore, emocore of hoe je het ook wilt bestempelen, daar kun je bij mij mee aankomen. Hierboven gewoon een top tien van de meestgedraaide platen in mijn cdspeler, auto en afgespeeld op mijn MP3speler. Helaas zullen we nooit meer iets horen van Modern Life Is War, Boysetsfire, Death Before Disco en Have Heart. Het zal ook wachten zijn totdat Comeback Kid de handdoek in de ring gooit en het bestaan van Thursday heeft al ooit gewankeld. Incubus klinkt tegenwoordig nog gelikter dan ten tijde van Morning View. Gelukkig zijn daar nog Disco Ensemble en Thrice om mijn dag te maken. No Turning Back pak ik live ook altijd mee, Nederlands, moge het niet ’s werelds, beste hardcoreband zijn.

Je kunt geen reactie achterlaten.