Jaarlijst 2009: Ben van Kempen

Door Ben van Kempen 31 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Ben van Kempen

Beste platen 2009:crack-the-skye

01 Mastodon – Crack The Skye
02 Nile – Those Whom The Gods Detest
03 Suidakra – Crógacht
04 R?yksopp – Junior
05 Marionette – Enemies
06 Porcupine Tree – The Incident
07 Arkona – Goi, Rode, Goi!
08 Katatonia – Night Is The New Day
09 Amorphis – Skyforger
10 Arch Enemy – The Root Of All Evil

Mastodon’s Crack The Skye is niets anders dan een meesterwerk, waarbij de ruige metal van het viertal eindelijk perfect gestuurd is en er eindeloos diepe lagen te vinden zijn. De vorige albums vond ik al geweldig, maar dit is duidelijk van een ander kaliber. 2009 was echter een geweldig jaar voor de metal, aangezien de brute technische metal van Nile op Those Whom The Gods Detest ook geen zwak punt kent. Op nummer drie staat een onderschatte band genaamd Suidakra die melodische death metal met folk metal mengt, en op Crógacht ge?nspireerd is door een oud Keltisch verhaal.

Beste platen jaren-0:

01 Gojira – The Way Of All FleshGojira - The Way of All Flesh
02 Gojira – From Mars To Sirius
03 Opeth – Ghost Reveries
04 Ayreon – The Human Equation
05 Mastodon – Crack The Skye
06 Fleet Foxes – Fleet Foxes
07 Kamelot – Epica
08 Avantasia – The Metal Opera
09 Skyclad – No Daylight Nor Heeltaps
10 In Flames – Clayman

Ik zal niet liegen: ik ben een groot Gojira fan. Voor mij zijn de laatste twee albums heel speciaal en hebben meer impact op mijn leven gehad dan enig ander album. Ik raad dan ook iedereen aan om deze albums een kans te geven, maar sowieso vind ik dat elke van deze albums klassiekers zouden moeten zijn. Vaak genoeg zitten hier albums bij die de artiesten zelf niet meer hebben kunnen overtreffen, zoals Clayman van In Flames.

Je kunt geen reactie achterlaten.