Jaarlijst 2009: Cosmo Vloedbeld

Door Cosmo Vloedbeld 31 december 2009 2

Beste platen 2009:

 1. Enter Shikari – Common Dreads
 2. Every Time I Die – New Junk Aesthetic
 3. Aux Raus – The Brick Is In The Air
 4. Fightstar – Be Human
 5. Memphis May Fire – Sleepwalking
 6. Schizoid Lloyd – Virus
 7. Snow Patrol – A Hundred Million Suns
 8. Paramore – Brand New Eyes
 9. Mastodon – Crack The Skye
 10. Black Eyed Peas – The E.N.D.

Met een knaller van een plaat maakte Enter Shikari dit jaar waar dat zij absoluut geen eendagsvlieg zijn. Met een dikke, vette en rauwe doch gelikte mix van screamo, hardcore, drum ’n bass en een zwaar engels accent zette Enter Shikari een album neer dat alle verwachtingen verbrak. Van het zelfde kaliber is Aux Raus, dat met The Brick Is In The Air de term gabberpunk heel wat kracht bij zet. The Black Eyed Peas danken hun plaats in deze top 10 absoluut en geheel aan de beste radiohit van 2010: ‘I Gotta Feeling’.

Beste platen jaren-0:

 1. Vex Red – Start With A Strong and Persistent Desire
 2. Tool – Lateralus
 3. Linkin Park – Hybrid Theory
 4. The Used – The Used
 5. Opeth – Ghost Reveries
 6. Chevelle – Chevelle
 7. Deftones – White Pony
 8. Radiohead – Hail to the Thief
 9. Metallica – Death Magnetic
 10. Boxcar Racers – Boxcar Racers

Een lang leven was de elektronische rockband Vex Red niet gegund. ‘Start With A Strong and Persistent Desire’ was Vex Red’s eerste en meteen ook laatste album. Nadat het platenlabel waar zij onder contract stonden over de kop ging, ging de band uit elkaar. Vex Red zanger Terry Abbott was vervolgens nog wel te horen met zijn nieuwe band Septembre in Need For Speed Underground 2, maar daarna werd het rondom deze band ook snel stil. Als erfenis liet Vex Red wel een geweldig album achter waar hier nog met regelmaat naar geluisterd wordt.

2 Reacties »

 1. Norbert Bakker 12 januari 2010 om 19:26 -

  Het is Aux Raus – The Brick Is In The Air 😉

 2. Cosmo Vloedbeld 12 januari 2010 om 19:39 -

  lol, zo slecht. Zat met een compleet album in mijn hoofd 😉