Jaarlijst 2009: Jasper Wijker

Door Jasper Wijker 31 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Jasper Wijker

Beste platen 2009:fact-fact 250x250

1. Fact – Fact
2. Polar Bear ClubChasing Hamburg
3. Paramore – Brand New Eyes
4. Typhoon & New Cool Collective – Chocolade EP
5. Frank Turner – Poetry Of The Deed

Fact kwam in eerste instantie als een verassing, maar het album wist me letterlijk weggeblazen. Lekkere opzwepende muziek met goede zang. Toen ik voor het eerst het intro van ‘A Fact Of Life’ hoorde was ik verkocht, de geweldig snelle muziek en de zang met het Japanse accent maakte het een super gave combinatie. Of het bij iedereen past, zou ik niet durven zeggen… Maar deze jongens gaan live zeker voor een ontzettend gave show zorgen! Kan niet wachten tot ze in Nederland zijn en ik ze wat vragen kan stellen. Fact staat echter maar een stukje boven Polar Bear Club, die met Chasing Hamburg een ontzettend gave plaat hebben neergezet. Het verassingselement heeft Fact de voorsprong gegeven, Polar Bear Club kende ik al van het album Sometimes Things Just Disappear en daardoor was ik iets minder onder de indruk.

Beste platen jaren-0:Linkin Park - Hybrid Theory 250x250

1. Linkin Park – Hybrid Theory
2. Fact – Fact
3. Polar Bear ClubChasing Hamburg
4. Paramore – Brand New Eyes
5. Bullet For My Valentine – The Poison
6. Incubus – Morning View
7. Opgezwolle – Vloeistof
8. Typhoon & New Cool Collective – Chocolade EP
9. Ill Nin? – Confession
10. Long Distance Calling – Avoid The Light

Sommige noemen Linkin Park rock voor mietjes. Andere zijn er helemaal weg van. Zelf behoor ik tot de laatste groep. Op de middelbare school ben ik in aanraking gekomen met Linkin Park en daardoor is mijn visie verbreed. Van hiphop naar zo’n beetje alle muzieksoorten. Linkin Park is een opstapje voor iedereen die niet meteen de metal/rock wereld in wil duiken. Hybrid Theory is naar mijn mening het beste album met ‘Runaway’ en ‘Points Of Authority’. Een geweldige band, al ben ik van mening dat de metamorfose die ze doorgemaakt hebben niet positief genoemd mag worden. De muziek van het laastste album Minutes To Midnight wisten me niet het gevoel te geven dat onder andere Hybrid Theory en Meteora me gaven. Fact en Polar Bear Club volgen Linkin Park op de voet en met veel moeite heb ik de keuze kunnen maken tussen deze drie ontzettend gave albums, allemaal aanraders!

Je kunt geen reactie achterlaten.