Jaarlijst 2009: Linda de Clerck

Door Linda de Clerck 31 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Linda de Clerck

Beste platen 2009:epica_-_design_your_universe

01. Epica – Design Your Universe
02. Trail of Tears – Bloodstained Endurance
03. Amorphis – Skyforger
04. Anneke van Giersbergen & Agua de Annique – In Your Room
05. Sleepthief – Labyrinthine Heart
06. Lady GaGa – The Fame Monster
07. Delain – April Rain
08. Lacuna Coil – Shallow Life
09. Leaves’ Eyes – Njord
10. Candlemass – Death Magic Doom

Persoonlijke favoriet dit jaar is Epica’s Design Your Universe. De twee nieuwe bandleden, Isaac Delahaye en Ari?n van Weesenbeek, hebben hun stempel gedrukt op de sound van de Nederlands/Vlaamse band, en met succes mag ik wel zeggen. Ook het nieuwe album van Trail of Tears mag niet ontbreken in dit lijstje. Bloodstained Endurance is een duidelijk voorbeeld van gothic metal zoals gothic metal bedoeld is. Jammer genoeg waren er ook wat teleurstellende releases in 2009: Na een veelbelovende debuutalbum, bakt Echoes of Eternity er niks van op As Shadows Burn en blijkt de band toch maar een eendagsvlieg te zijn.

Je kunt geen reactie achterlaten.