Jaarlijst: 2009 Malu van de Kerkhof

Door Malu van de Kerkhof 31 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst: 2009 Malu van de Kerkhof

Beste platen 2009:soapskin

1. Soap & Skin – Lovetune For Vacuum
2. Caspian – Tertia
3. Riceboy Sleeps – Riceboy
4. Isis –Wavering Radiant
5. Bat For Lashes – Two Suns
6. Porcupine Tree – The Incident
7. Russian Circles – Geneva
8. The Gathering – The West Pole
9. This Leo Sunrise – The Boat Asshore
10. Pure Reason Revolution – Amor Vincit Omnia

Nadat ik hem had gekocht op de eerste dag dat hij uit was, was hij niet meer uit mijn cd-speler weg te denken. Wat een topplaat! Ik heb het nu over het album Meds van Placebo. Ik was dus ook heel erg nieuwsgierig naar de opvolger. Wat zal er met de sound gebeuren, nadat drummer Steve Forrest de band verlaten had? Maar het wachten was verloren energie. Het is niet minder dan een simpel pop-plaatje geworden met simpele meezing nummers. Teleurstellend, niet leuk en doodsaai zijn de woorden die Battle Of The Sun dragen.

Beste platen jaren-0:thegathering

1. The Gathering – Souvenirs
2. Bj?rk – Vespertine
3. Pure Reason Revolution – The Dark Third
4. Tool – 10.000 days
5. Metallic Falcons – Metallic Falcons
6. Soap & Skin – Lovetune For Vacuum
7. CocoRosie – Noah’s Ark
8. Porcupine Tree – Deadwing
9. Ambeon – Fate Of A Dreamer
10. City and Colour – Bring Me Your Love

Ik weet nog goed toen mijn vader het boek Snoecks 2001 in zijn schoen kreeg. Het werd me uitgelegd dat het boek allerlei fotografie, literatuur, films en muziek bevatte wat 2001 heel erg gevormd heeft. Toen ik erin ging bladeren kwam ik een foto van Bj?rk tegen, waar haar borsten van plastic waren en een actionpoppetje erin zwom. “Wie is deze aparte vrouw”. Al snel leerde ik haar muziek kennen en was ik gelijk verkocht. Haar enthousiasme, creativiteit, eigenheid en authentieke stem zijn onvervangbaar. Het is dan ook niet vreemd dat ze hoog in mijn lijstje staat. Bj?rk heeft met Vespertine een album uitgebracht dat intiemer dan intiem is. Ik weet zeker dat ze hiermee muziekgeschiedenis heeft geschreven.

Je kunt geen reactie achterlaten.