Jaarlijst 2009: Veerle van Tilborg

Door Veerle van Tilborg 31 december 2009 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2009: Veerle van Tilborg

Beste platen 2009:Moderat - Moderat

01. Moderat – Moderat
02. Fever Ray – Fever Ray
03. Kasabian – West Ryder Pauper Lunatic Asylum
04. Patrick Watson – Wooden Arms
05. Mumford & Sons – Sigh No More
06. The xx – xx
07. Florence & The Machine – Lungs
08. Muse – The Resistance
09. The Dead Weather – Horehound
10. Editors – In This Light And On This Evening

Moderat was voor mij een onbekende naam, ‘Modeselektor’ zei me wel iets, maar ook niet veel. Toch ben ik het gaan luisteren omdat de omschrijving op de Lowlands-website me erg nieuwsgierig maakte. Na de eerste luisterbeurt was ik verkocht. Deze plaat heb ik het meest geluisterd op mijn laptop en heb dit album dan ook meteen na Moderat’s geniale optreden op Lowlands 2009 gekocht. Ik ben verliefd. Fever Ray op nummer twee, dit samen met haar concert op Lowlands en Paradiso dit jaar, was geniaal. Het is een droomalbum, als je dit luistert waan je jezelf haast in een andere wereld. Spookachtig mooi.

Beste platen jaren-0:Bloc Party Silent Alarm

01. Bloc Party – Silent Alarm
02. Bloc Party – Intimacy
03. Moderat – Moderat
04. Interpol – Turn On The Bright Lights
05. Arcade Fire – Funeral
06. Bon Iver – For Emma, Forever Ago
07. Radiohead – In Rainbows
08. Kasabian – Kasabian
09. Foals – Antidotes
10. Laura Marling – Alas I Cannot Swim

Bloc Party is niet voor niets mijn nummer een band aller tijden, dus het is niet gek dat ze op nummer een en twee staan. Silent Alarm is gewoon prachtig. Beste debuut ooit vind ik, en de nummers gaan van lief naar hitjes naar springen en alles wat een veelzijdig, goed en waanzinnig album moet hebben. Intimacy is heel anders dan Silent Alarm, en laat goed de groei zien van Bloc Party. Verder is Intimacy een erg speciaal album voor me en daarom staat het vrij bovenaan in deze lijst.

Je kunt geen reactie achterlaten.